JAB Kultúra

Viete o nich? Sledujte, aké fajnové akcie nás čakajú tento týždeň v Spišskej a okolí

Užite si počas týždňa voľné chvíle naplno. Odreagovať sa môžete i na rôznych akciách, ktoré sa v našom meste a okolí budú konať. Tieto radíme zažiť...

Ilustračný obrázok k článku Viete o nich? Sledujte, aké fajnové akcie nás čakajú tento týždeň v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Letná čitáreň Infomúzejky

8. augusta 2018 o 8:00, Múzeum Spiša

Každú stredu počas letných prázdnin si na nádvorí múzea môžu čitatelia prečítať knihy a periodiká dostupné v múzeu. Chýbať nebude citrónovo-mätové osvieženie a letný kvíz, ktorého najúspešnejší riešiteľ bude odmenený.

Hravá príroda

8. augusta 2018 o 14:00, Múzeum Spiša

V stredu sa budú môcť prísť naši najmenší zahrať a objaviť svet okolo nás či odhaliť tajomstvá ukryté v prírode. Edukačný program pre deti spojený s tvorivými aktivitami pripravilo Múzeum Spiša.

KineDok: Prijímanie

9. augusta 2018 o 19:00, Čajovňa Alchýmka

Dokument ocenený Európskou filmovou cenou za r. 2017 zobrazuje príbeh štrnásťročnej Oli, ktorá sa stará o svojho autistického brata a pasívneho otca. Bude oslava 1. svätého prijímania jej súrodenca udalosťou, ktorá rodinu spojí?

Letný ZOO krúžok

10. augusta 2018 od 9:00, zoologická záhrada

ZOO Spišská Nová Ves pripravila aj na tieto prázdniny letné ZOO krúžky. Vstupné je 2,50 eur a v cene sú prezentácie, aktivity pre deti, kontaktné zvieratká, jazda na koni, skákanie v nafukovacej žirafe, kŕmenie zvierat, hry a podobne. Krúžok je vhodný pre deti od 5 do 15 rokov.

Nenávidím

10. augusta 2018 o 19:00, Divadlo Kontra

Uletene zábavná jazda o našej nie veľmi zábavnej každodennosti. One-man show, pri ktorej sa budete smiať, až budete plakať… Hra získala na Kremnických Gagoch – Cenu Stana Radiča “Objav roka”

Koncert v letohrádku

11. augusta 2018 o 20:00, Markušovce

V sobotu si prídu na svoje milovníci klasiky. Múzeum Spiša pripravilo v letohrádku Dardanely stretnutie s hudbou. Účinkujú Martin Ruman – viola a Alena Hučková – klavír. Popri hudobnom zážitku si môžete užiť aj večernú prehliadku kaštieľa so vstupmi o 19:00 a 21:00 hodine.

Lepšejší deň

11. augusta 2018 o 15:00, park pred Evanjelickým kostolom

Park v centre nášho mesta v druhú augustovú sobotu opäť naplno ožije. Práve tam sa totiž chystá podujatie, ktoré bude mať v Spišskej premiéru. Pred evanjelickým kostolom bude mládež oslavovať svoj deň. O program sa postarajú lokálne tanečné skupiny, mladí hudobníci z okolia Spišskej a večer sa môžete tešiť na vystúpenie kapely Akustika. Celé poobedie bude prebiehať aj súťaž o NAJ PARTU v Spišskej.

Letné kino -Špunti na vode

11. augusta 2018 o 21:15, Radničné námestie – pred Redutou

Čo sa stane, keď otcovia chcú ísť na vodu bez svojich drahých polovičiek. Rodičia bratov Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystajú zlatú svadbu. Z Kanady prilieta ich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratov napadne, že najlepšie by bolo vyraziť za rodičmi na kanoe po rieke iba v trojici, tak, ako za starých čias. Ibaže od vtedy sa čo-to zmenilo. Napríklad, že Igor a Dávid sú ženatí a majú deti…

Kultúrne leto

12. augusta 2018 o 16:00, pódium pred Redutou

V rámci Kultúrneho leta si v nedeľu popoludní môžu najmenší pozrieť rozprávku v podaní divadla zo šuflíka zo Žiliny– Janko a Marienka. Po vystúpení pre deti nedeľné popoludnie priamo na námestí spestria Harihovske dziefčatečka a folklórna skupina Harihovčan z Harichoviec.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM