Peter Handzuš Hokej

Viete, kde sú Hudáčkovce? Uvidíte tam slovenské hokejové hviezdy

Obec Hudáčkovce na mape Spiša nenájdete. To ju len tak občas volajú, keď sa do nej vrátia hokejoví bratia Julo a Libor Hudáčkovci. Koncom júna chystajú s miestnymi nadšencami z Harichoviec akciu, na ktorej môžete stretnúť slovenské hokejové hviezdy.

Ilustračný obrázok k článku Viete, kde sú Hudáčkovce? Uvidíte tam slovenské hokejové hviezdy
Zdroj: Dnes24.sk

Bratia Hudáčkovci už zopár akcií v Harichovciach absolvovali. Sú pravidelnými účastníkmi Turnaja v malom futbale, ktorý každoročne organizuje miestny športový klub.

“Keď Julo Hudáček získal titul v drese Košíc, tak pri príležitosti zápasu nášho mužstva v roku 2011 priniesol majstrovský pohár. Taká istá akcia sa zopakovala v roku 2012, keď pohár priniesol jeho brat Libor v drese Slovana," povedal jeden z organizátorov Dňa hviezd Peter Štofko.

Po MS 2012 bola v miestnom kine doteraz asi najväčšia akcia, keď Harichovčania vítali vicemajstrov sveta. Kino bolo napraskané, dokonca na sa na pár dní Harichovce premenovali na Hudáčkovce.

Hudáčkovci nezabúdaju na svojich

Už dlhší čas chceli miestni využiť potenciál, ktorý májú v tom, že bratia Hudáčkovci sú z Harichoviec. Bratia pred pár rokmi dokonca obliekali futbalový dres miestneho ŠK.

“Oslovili sme najprv Jula Hudáčka, aby sme vytvorili Športový deň Hudáčkovcov. On prišiel s informáciou, že vie zabezpečiť príchod viacerých známych hokejistov a zrealizujeme nejaký exhibičný zápas,” prezradil o tom, ako Deň hviezd vznikol organizátor Peter Štofko.

Harichovčania už majú skúsenosti s viacerými futbalovými turnajmi, ale akciu takého rangu, kde očakávajú okolo 3000 fanúšikov ešte nerobili. Deň hviezd pripravuje už od apríla niekoľko desiatok ľudí z klubu, obce a radov miestnych podnikateľov.

Deň hviezd je veľkým lákadlom

“Pre náš ŠK to znamená veľmi veľa, taktiež pre obec, či región. Už pri vypustení prvých informácií sa ukázal u verejnosti veľký záujem a niektorí tvrdia, že v prípade priaznivého počasia môže do nášho areálu zavítať aj vyšší počet ľudí ako očakávame,” uzavrel spokojný Peter Štofko.

Posledné týždne sa v obci hovorí len o tom, kto z hokejistov príde, kedy sa budú predávať lístky a aký bude sprievodný program.

Čo vás v Harichovciach čaká?

Deň hviezd bude vo futbalovom areáli ŠK Harichovce v sobotu 28. júna 2014 od 10:00 do večera. Futbal si zahrajú hokejistky zo Spišskej Novej Vsi, dorastenci, ale hlavne hokejisti Nagy, Tatar, Pánik, Janus, Hrivík, Pavlikovský, Jurčo, Tybor, Bakoš, Marinčin, Skokan a bratia Hudáčkovci.

Počas akcie nebude chýbať autogramiáda, tombola o hokejové ceny a kopec skvelej hudby.

Foto: FB obce Harichovce/Patrik Hrobľák a Michaela Grečková

Viete, kde sú Hudáčkovce? Uvidíte tam slovenské hokejové hviezdy
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM