JAB Iné športy

VIDEO: V Spišskej sa rozhorel olympijský oheň, mladej futbalistke sa dostalo veľkej cti

19.ročník športových hier detí a mládeže v Spišskej Novej Vsi odštartoval zapálením olympijského ohňa. Na viac ako 700 mladých športovcov čakalo okrem pekného počasia dvanásť súťažných disciplín. Olympijský oheň zapálila futbalistka. VIDEO!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: V Spišskej sa rozhorel olympijský oheň, mladej futbalistke sa dostalo veľkej cti
Zdroj: Dnes24.sk

Už po 19-ty raz zorganizovalo mesto Spišská Nová Ves, spolu s centrom voľného času a základnými školami, Spišské športové hry detí a mládeže. Zúčastnilo sa ich 725 detí základných a stredných škôl zo Spišskej, Krompách, Levoče a okolitých obcí. Športové hry slávnostne otvorila zástupkyňa primátora Lea Grečková za účasti primátora Spišskej Novej Vsi Jána Volného.

Olympijský oheň zapálila úspešná futbalistka, majsterka Slovenska žiačok, účastníčka olympiády mládeže v Číne a žiačka Základnej školy Zdenka Nejedlého, Tamara Solárová. Nás zaujímali jej pocity bezprostredne po zapálení. „ Považujem to za veľkú česť,“ povedala skromne futbalistka. Prezradila nám aj to, že futbal hráva už päť rokov a dostala sa k nemu úplne náhodou. „V dedine nám chýbal brankár, tak som sa postavila do bránky a odvtedy ma to chytilo,“ zasmiala sa.

Slávnostné otvorenie spestrili aj tanečnice zo základnej umeleckej školy a dievčatá zo Základnej školy Ing. Kožucha. Športové hry už tradične začali malým spišským maratónom, ktorý sa štartoval priamo z futbalového ihriska. Okrem maratónu čakalo na žiakov základných a stredných škôl 11 športových disciplín.

„Súťaži sa v atletike vo florbale, vybíjanej, streľbe zo vzduchovej pušky, basketbale, plávaní, šachu, volejbale, malom futbale, stolnom tenise a hokejbale,“ vymenovala Dana Mrnková vedúca oddelenia školstva. Podľa jej slov hlavným cieľom tejto olympiády je zapojiť hlavne stredné školy a dostať mládež preč od obrazoviek a počítačov. „Chceme ich naučiť pohybu, súťaživosti a tímovej práci od malička, aby touto cestou pokračovali aj ako stredoškoláci,“ doplnila na záver. .

Športový deň detí a mládeže v Spišskej: Zúčastnilo sa 725 žiakov
17
Galéria
Olympijský oheň v Spišskej zapálila úspešná futbalistka
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM