JAB Rôzne

VIDEO: Toto ešte Spišská nezažila. Úchvatné vizuálne divadlo na budove kostola

Oslavy 750. výročia prvej písomnej zmienky Spišskej Novej Vsi vrcholia. Ľudia boli svedkami krásneho vizuálneho divadla.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Toto ešte Spišská nezažila. Úchvatné vizuálne divadlo na budove kostola
12
Galéria

Začalo to ešte pred niekoľkými mesiacmi veľkolepým novoročným ohňostrojom a pokračovalo počas celého roka rôznymi tradičnými či menej tradičnými podujatiami. Rok 2018 je pre Spišská Novú Ves významný, keďže si pripomíname 750. výročie.

Oslavy sa pomaly blížia ku koncu a ani posledné novembrové dni neprišli obyvatelia Spišskej Novej Vsi skrátka. V našom meste po prvýkrát zažili aj tzv. videomapping, ktorý sa uskutočnil uprostred námestia na budove evanjelického kostola.

Zdroj: Dnes24.sk

Mapovanie videoprojekciou je relatívne nová projekčná technika, ktorá môže premeniť takmer akýkoľvek povrch do dynamického zobrazenia, ktoré prináša divákovi pohlcujúci zážitok. Vo viacerých väčších mestách toto premietanie ľudia už poznajú. Teraz mohli aj v Spišskej Novej Vsi zažiť na vlastné oči a uši interaktívne divadlo plné zvukov, efektov a pohyblivých obrázkov.

Nechýbali počas neho symboly nášho mesta, ako kostolná veža, trinástka, zvon či Spišské trhy. Interaktívny video mapping, teda prácu s mappingom, svetlom a zvukom, si vychutnali všetci prítomní. A bolo sa veru na čo pozerať.

Zábery priamo z miesta si môžete pozrieť v priloženom videu a aj vo fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

GALÉRIA: Novovešťania si užili videomapping na fasáde evanjelického kostola
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM