JAB Rôzne

Vianočný trh v Spišskej je už v plnom prúde: 3 stánky, ktoré nás upútali najviac

Dočkali sme sa. V piatok v Spišskej odštartoval Vianočný trh. Nájdete na ňom stánky od výmyslu sveta. Tieto tri však sú podľa nás najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Vianočný trh v Spišskej je už v plnom prúde: 3 stánky, ktoré nás upútali najviac
12
Galéria

Piatok 8. decembra sa stal tým dňom D, kedy odštartoval 27. ročník Vianočného trhu v Spišskej Novej Vsi. A milovníci jarmočnej atmosféry si prídu na svoje.

Priamo na mieste sa už šíria vône rôznych jedál, ponúkajú všakovaké nápoje či tovar. Na návštevníkov čakajú stánky od výmyslu sveta, my vám však teraz bližšie predstavíme tie, ktoré našu redakciu upútali najviac a považujeme ich za najzaujímavejšie.

Ozdoby z fúkaného skla

K Vianociam bezpochyby patrí aj vianočná výzdoba a tú ponúkajú na trhu hneď v niekoľkých stánkoch. Našu redakciu najviac zaujal stánok, v ktorom majú na predaj, ako nám prezradili samotní majitelia stánku, originálne výrobky z fúkaného skla, ktoré sú ručne maľované.

„Každý jeden kus je originál, dva rovnaké nenájdete," doplnila majiteľka stánku. V stánku tak nájdete lákavé ozdoby v tvare adventných vencov, mešcov, sviečok aj iné výrobky s vianočnou či zimnou tématikou.

Francúzske palacinky

Na trhu vám pošteklia chuťové poháriky aj rôzne dobroty. Nechýba pečená klobása, údené koleno či vianočná kapusta. Na svoje si prídu aj milovníci sladkého. Tradičné trdelníky gofri, či medovníky nájdete vo viacerých stánkoch.

Nás zaujal ten, kde si môžete zakúpiť francúzske palacinky. Tie záujemcom pripravujú majitelia stánku pochádzajúci z Chorvátska. Ako nám prezradili, tieto palacinky si môžete dať s rôznou náplňou ako je nutela, lekvár či med. Dochutiť si čerstvú francúzsku palacinku môžete šľahačkou či orieškami.

Výrobky z včelieho vosku

Na Vianočnom trhu v Spišskej nás zaujali aj produkty z včelieho vosku, ktoré vyrába vo svojom voľnom čase pán pochádzajúci z Opátky. Ako nám prezradil, je dlhoročný včelár a výrobe týchto výrobkov sa venuje počas dlhých zimných večerov.

V jeho stánku nájdete rôzne sviečky, anjeliky, postavičky či dokonca voskový betlehem. Ide o výrobky, ktoré okrem toho, že sú detailne vypracované, sú aj funkčné a niektoré sviečky vraj horia aj desiatky hodín. Medzi výrobkami sme napríklad objavili aj originál kalíštek na medovinu.

Stánky na vianočnom jarmoku v Spišskej? TIETO nás zaujali najviac, FOTO
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM