JAB Rôzne

Vianočná ANKETA: Známi ľudia zo Spišskej nám prezradili, ako budú sviatkovať

Najkrajšie sviatky v roku sú už takmer tu. Prečítajte si, ako vyzerajú Vianoce u známych tvárí nášho mesta, ktorí nám poodhalili čo-to zo svojho súkromia.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná ANKETA: Známi ľudia zo Spišskej nám prezradili, ako budú sviatkovať
Zdroj: Dnes24.sk

Známe tváre Spišskej Novej Vsi sme oslovili s troma otázkami, ktoré sa týkajú Vianoc. Zaujímalo nás kde budú tráviť vianočné sviatky, čo nesmie chýbať na ich štedrovečernom stole, ako aj ako sú na tom s nákupom vianočných darčekov.

Najlahodnejší mamkin koláč

Riaditeľka gymnázia na Javorovej Mária Kaľavská nám prezradila, že sviatky strávi tradične u rodičov v Studenci, kde sa tradične schádza celá rodina. „Štedrá večera je u nás typická, ale bez čoho si neviem predstaviť sviatky, čo sa týka jedla, tak je to mamkin medový koláč, ktorý je dovolím si tvrdiť najlahodnejší na celom svete,“ povedala Kaľavská. Ako ďalej v čase nášho pýtania sa prezradila, vianočné darčeky ešte nemala kúpené žiadne. „Vždy to nechávam na posledný deň, čo mi dá potom riadne zabrať, keďže ich kupujem pre všetkých členov rodiny. Ale doteraz mi tie nákupy vždy vyšli, tak verím, že ani tento rok to nebude inak. Najväčším darčekom pre mňa bude ale aj tak to, že budeme všetci spolu,“ doplnila riaditeľka gymnázia.

Ani herec divadla Kontra Peter Čižmár nestrávi vianočné sviatky v Spišskej Novej Vsi. „Tento rok strávim vianočné sviatky pri rodičoch v Michalovciach. Od 27. decembra som znova naspäť, lebo hráme tak, ako každý rok, u nás v Kontre predstavenia, takže srdečne pozývam všetkých divákov, aby sa prišli zabaviť k nám, do nášho divadla,“ povedal Čižmár. Podľa jeho slov na ich štedrovečernom stole nesmie chýbať kapustnica, zemiakový šalát a ryba. A ako je na tom herec divadla Kontra s darčekmi? „Darčeky už nakúpené mám, zvyknem kupovať to, čo by si tí ľudia, ktorých chcem obdarovať, sami nekúpili, a zároveň, aby to bolo prekvapenie. Ale nič prepychové ani honosné, aby to nebolo zaväzujúce. Vianoce sú už pre mňa skôr o atmosfére a oddychu,“ dodal.

Pracovne aj v kruhu rodiny

„Vždy trávim vianočné sviatky u mojich rodičov, kde sa už tradične stretáva celá naša rodina,“ povedala pre náš portál viceprimátorka Spišskej Lea Grečková. Na večeru nesmie chýbať kapustnica, šalát s domácou majonézou, ryby a rezne. Viceprimátorka dodržiava aj tradičné zvyky. „Na stole máme každý rok hrášok, orechy, oplátky, med, jabĺčko a v každom rohu stolu šupinku z kapra,“ vymenovala. Čo sa týka darčekov, ako prezradila tie nakupuje počas celého roka priebežne. „Snažím sa pozorne počúvať a kupujem čo mojich blízkych poteší. Niekedy sa stane, že ani do Vianoc nevydržím a dám darček skôr,“ zasmiala sa.

Aj primár gynekologicko- pôrodníckeho oddelenia v Spišskej Novej Vsi Štefan Novysedlák bude tráviť časť sviatkov v kruhu rodiny. „Na Štedrý deň a v druhý sviatok vianočný budem doma s deťmi a s rodinou. Prvý sviatok vianočný budem tráviť pracovne v nemocnici,“ ozrejmil. Kapustnica, šalát či rybie filé sú jedlá, ktoré nemôžu chýbať na štedrovečernom stole u Novysedlákovcov. „Darčeky má väčšinou na starosti manželka, ale ja tiež chodím nakupovať, no bohužiaľ až na poslednú chvíľu. Kupujem hlavne praktické darčeky také, ktoré deti využijú pri svojich záľubách,“ uzavrel Novysedlák.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM