Rôzne

Verejná zbierka v našom meste: Spišská Nová Ves sa zapojila do dňa darovania

Počas tohto Sviatku štedrosti, darovania a dobrovoľníctva sa po celom svete konajú dobré skutky. Šíri sa aj dobro a to vo viac ako 150 krajinách sve­ta.

Ilustračný obrázok k článku Verejná zbierka v našom meste: Spišská Nová Ves sa zapojila do dňa darovania
Zdroj: TASR

Mesto Spišská Nová Ves sa zapája do iniciatívy Nadácie Pontis pri príležitosti Dňa darovania (Giving Tuesday) a v snahe pomôcť ľuďom v núdzi vyhlasuje verejnú zbierku.

Odpoveďou na nákupný ošiaľ

Počas tohto Sviatku štedrosti, darovania a dobrovoľníctva sa po celom svete konajú dobré skutky a šíri sa dobro vo viac ako 150 krajinách sve­ta.

GivingTuesday sa koná každoročne a je odpoveďou na nákupný ošiaľ počas Black Friday či Cyber Monday.

V našom meste môžete 3. decembra 2019 pomôcť darovaním trvanlivých potravín, ktorými sú napríklad: cestoviny, múka, strukoviny, ryža, cukor či hygienických potrieb sociálne slabším rodinám a ľuďom bez domova.

Darovať môžete aj detské oblečenie, obuv, hračky, hudobné nástroje, ktoré budú poskytnuté aj deťom, ktoré navštevujú komunitné centrum v Spišskej Novej Vsi.

Dekám, maškrtám, uterákom a mäkkým látkam sa potešia psíky v našej karanténnej stanici a útulku.

Kam priniesť veci

Darované veci môžete priniesť v spomínaný deň v čase od 7:00 do 15:30 hod. na Mestský úrad, oddelenie sociálnych vecí, Štefánikovo námestie 1, Spišská Nová Ves, kancelárie č. 101, 102, 103 na prízemí vpravo.

Pridať sa tak môžete k tisíckam ľudí na Slovensku a miliónom ľudí na celom svete, ktorí sa v tento deň spájajú, aby spravili dobrý skutok a podporili komunity, v ktorých žijú.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Vedeli ste? Košický župan ocenil aj spišskonovoveských študentov. Kliknite na galériu.

Košický župan ocenil aj spišskonovoveských študentov
4
Galéria
Zdroj: KSK

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM