Iné športy

Veľká výzva pre milovníkov adrenalínu: V Spišskej odštartuje ďalší ročník extrémnych pretekov

Desiatky kilometrov na bicykli a krásna príroda. Už o niekoľko dní si zmerajú svoje sily nadšenci horskej (MTB) cyklistiky. Tu sú bližšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Veľká výzva pre milovníkov adrenalínu: V Spišskej odštartuje ďalší ročník extrémnych pretekov
Zdroj: Dnes24.sk

Tradičné preteky s názvom Spišských 333 EXTREME sú podľa slov organizátorov nielen preteky a test vlastného cyklistického umenia a síl, ale je to športová i spoločenská udalosť na podporu a propagáciu Spiša ako zaujímavého cykloturistického regiónu pre všetkých, ktorí radi trávia svoj voľný čas a dovolenku aktívne.

Ich ďalší ročník sa bude konať 2. až 3. augusta 2019 pred športovou halou v Spišskej Novej Vsi, kde bude štart i cieľ pretekov.

Preteky sú pre cyklistov obrovskou výzvou, pri ktorej často siahajú na dno svojich fyzických aj psychických síl, ale v cieli sa všetko premení na pocit skutočného uspokojenia. Popri súťažnom nasadení pretekári z rôznych kútov Slovenska, ale i zahraničia majú možnosť spoznať jedinečné prírodné krásy regiónu Spiš i mnoho nových priateľov a ich životnú filozofiu.

Ženy aj muži rozdelení do kategórií si budú môcť tento rok opäť zmerať sily na hlavnej trase s dĺžkou 333 kilometrov, na ktorú majú časový limit 33 hodín. Pripravená je aj skrátená trať dlhá 222 kilometrov. Štart pretekov bude 2. augusta o 8:00.

Pre tých menej zdatných bude pripravená skrátená verzia trate, ktorá bude dlhá 111 kilometrov a organizátori sa rozhodli zopakovať aj minuloročnú novinku, ktorou je skrátená trasa 55 kilometrov e – bike. Práve tieto dve kategórie odštartujú spred športovej haly 3. augusta o 8:00 hod. Vyhodnotenie pretekov spojené s odovzdávaním cien je naplánované na 3. augusta o 17:00 hod.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zábery z minuloročného štartu náročných pretekov nájdete v priloženej galérii.

FOTOGALÉRIA: V našom meste odštartovali vskutku náročné preteky
10
Galéria

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM