Krimi

Veľká pátracia akcia v Slovenskom raji po nezvestnom seniorovi: V akcii aj profesionálni vojaci!

S hľadaním 73-ročného Františka Tkáča, ktorý je nezvestný od 30. augusta 2020,pomáhajú aj profesionálni vojaci z Rožňavy.

Ilustračný obrázok k článku Veľká pátracia akcia v Slovenskom raji po nezvestnom seniorovi: V akcii aj profesionálni vojaci!
Zdroj: Mestská polícia Žilina

Do rekreačnej oblasti Podlesok v obci Hrabušice je nasadených celkovo 30 príslušníkov Práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany z Rožňavy spolu s vojenskou technikou.

„Naše ozbrojené sily sú pripravené pomáhať vždy a všade, kde je to potrebné. Platí to aj v prípade pátrania po našom občanovi v náročnom teréne Slovenského raja. Dnes boli do oblasti nasadení v doobedňajších hodinách, pričom s hľadaním budú samozrejme pokračovať aj naďalej podľa aktuálnych požiadaviek záchranných zložiek,“ povedal minister obrany SR Jaroslav Naď.

Zároveň vyslovil podporu rodine a blízkym nezvestného muža.

Františka Tkáča videli príbuzní naposledy 30. augusta 2020 v Kláštorisku v Slovenskom raji krátko po poludní. Následne mal ísť sám po lesnej ceste k vozidlu, ktoré mal zaparkované na Podlesku. Po nezvestnom aktuálne pátrajú príslušníci Policajného zboru, hasičského a záchranného zboru, Horskej záchrannej služby, ako aj príbuzní a dobrovoľníci.

Ako informovali policajti na sociálnej sieti, František Tkáč sa zúčastnil omše na Kláštorisku, kde bol naposledy videný o 12:38 hod. príbuznými. Následne sa mal vybrať sám po lesnej ceste na Podlesok k zaparkovanému vozidlu, kde nedošiel. „Má na sebe pruhované sivé tričko s vodorovnými čiernymi a bielymi pásmi, tmavomodré krátke nohavice, čierne ponožky, modré topánky, hnedý ruksak, šedivé vlasy, 170 cm vysoký,“ spresnili policajti.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM