JAB Rôzne

Veľká noc sa blíži: Inšpirujte sa nápadmi študentov novoveskej hotelovky, FOTO

Veľká noc už klope na dvere a možno rozmýšľate, ako prestrieť slávnostný stôl. Študenti hotelovej akadémie pripravili niekoľko zaujímavých variácií.

Ilustračný obrázok k článku Veľká noc sa blíži: Inšpirujte sa nápadmi študentov novoveskej hotelovky, FOTO
18
Galéria

Veľká noc býva príležitosťou pre Hotelovú akadémiu v Spišskej Novej Vsi a jej študentov vyskúšať si a odprezentovať svoje zručnosti pri príprave veľkonočných stolov, dekorácii či pokrmov súvisiacich s týmito sviatkami. Výnimkou nebol ani tento rok a študenti predviedli svoje estetické cítenie a šikovnosť.

„Tento rok sme si pripravili prváci, druháci a štvrtáci s pomocou majsteriek a učiteliek odborných predmetov veľkonočné tabule rôznych variánt. Nechýbajú klasické jarné farby, ale aj modernejšie varianty a prestieranie ladené do púdrova či prírodné ladenie i materiály,“ priblížila majsterka odborného výcviku na Hotelovej akadémii v Spišskej Katarína Cebuľová Habasová s tým, že tento rok sa rozhodli aj pre menšiu zmenu.

„Pripravili sme a snažíme sa naučiť žiakov, aby vedeli aj pripravovať aranžmány na tieto veľkonočné tabule, preto dnes aj vyrábali rôzne zaujímavé dekorácie,“ doplnila. Zaujímalo nás, aj aké farby, respektíve, aký materiál tento rok prevláda? „Nedá sa jednoznačne povedať, čo je trendy. Každému sa páči niečo iné. Preto sme aj my pripravili niekoľko variánt, aby sme ukázali, že slávnostný stôl sa dá prestrieť rôzne,“ doplnila.

Ako sme sa mali možnosť presvedčiť, fantázii sa medze nekladú a na slávnostne prestretých stoloch sa nachádzali aj kúsky prírody. „My sme na dekoráciu použili kŕmidlo pre vtáčiky, do ktorého sme vložili mach, rôzne dreviny i zafarbené škrupiny z vajíčiek. Snažili sme sa prestrieť v prírodných farbách, aby to pôsobilo jemne. Na základný obrus sme pre zaujímavosť prestreli aj jutu a servítky sme poskladali do tvaru ružičiek,“ opísala slávnostnú tabuľu druháčka Petra.

Na ďalšom stole zase podľa slov študentky Daniely spojili tri štýly – prírodu, folklór a vintage. „Svoj stôl sme obzvláštnili dekoráciou, ktorou je kus kmeňa stromu, v ktorom sú zasadené kvety,“ dodala.

Veľkonočné tabule vytvorené študentmi Hotelovej akadémie v Spišskej Novej Vsi si môžete pozrieť v našej galérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Slávnostné veľkonočné tabule v podaní študentov zo Spišskej: To treba vidieť!
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM