Kultúra

Večerná prehliadka aj koncert: Toto si môžete užiť v neďalekých Markušovciach

Už o pár dní si prídu na svoje milovníci pekných zážitkov. Múzeum Spiša pripravilo v kaštieli a v letohrádku v Markušovciach zaujímavé podujatie.

Ilustračný obrázok k článku Večerná prehliadka aj koncert: Toto si môžete užiť v neďalekých Markušovciach
Zdroj: TASR

Pravidelné večerné prehliadky kaštieľa a letohrádku Dardanely v Markušovciach patria medzi zážitky, ktoré naozaj stoja za to. Každá prehliadka je niečím výnimočná a inak to nebude ani v sobotu 20. júla.

Ako priblížili kompetentní, v renesančnom kaštieli môžete vidieť novú časť expozície s názvom Osudy Máriássyovcov z markušovského kaštieľa, v rámci ktorej bude prezentovaná aj pozostalosť Pála Máriássyho. Tá tvorí jedinečnú a neoceniteľnú súčasť zbierkového fondu Múzea Spiša a prostredníctvom fotografií z rodinného albumu Máriássyovcov je predstavená nielen rodina Máriássy, ale i významné spríbuznené rody.

Večernej komentovanej prehliadky autorskej výstavy Osudy Máriássyovcov z markušovského kaštieľa sa môžu návštevníci zúčastniť v dvoch vstupoch a to o 19:00 a 21:00 hodine. Spestrením večera bude koncert komorného súboru Ensamble Musica per voi v letohrádku Dardanely zo začiatkom o 20:00 hod. Účinkujú: Klaudia Vašinová (spev), Michal Mikuláš (violončelo, kontrabas), Filip Fejtl (klavír). 

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Levočská púť prilákala množstvo veriacich. Atmosféru každoročného podujatia si môžete pozrieť prostredníctvom vi­dea.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM