Krimi

Vandali opäť vyčíňali na detskom ihrisku, ukradli aj fotopascu: Mesto je bezradné

Ihrisko na Maurerovej ulici pri základnej škole v Krompachoch je znova poškodené.

Ilustračný obrázok k článku Vandali opäť vyčíňali na detskom ihrisku, ukradli aj fotopascu: Mesto je bezradné
7
Galéria
Zdroj: mesto Krompachy

Okrem časti oplotenia vandali zničili rozvodnú skriňu, poškodili búdu pre správcu ihriska a rozbili aj fotopascu, ktorá bola na ihrisku osadená z dôvodu opakovaného poškodzovania majetku.

Ako informuje radnica na svojej webstránke, za posledné dva roky sa ihrisko stáva častým terčom vandalov. Naposledy pred ôsmimi mesiacmi. Posledná oprava mesto stála takmer 1400 eur.

Rozbitá ostala opäť aj rozvodná skriňa. Práve tá bola vlani poškodená najviac. Mesto ju dalo opraviť. Kryt bol dokonca zabezpečený reťazou.

Sme už bezradní, na ihrisku sa každý rok opravuje oplotenie, ukradli nám fotopascu, rozbitá je rozvodná skriňa elektrickej energie. Pravdepodobne je to výsledok našej mládeže, ktorá nám robí takéto škody. Počas letnej sezóny je ihrisko strážené, ale v zime to nie je možné, domček pre strážnika nie je vykurovaný,“ povedala primátorka mesta Krompachy Iveta Rušinová.

Vedomé a bezdôvodné ničenie majetku mesta je podľa radnice nepochopiteľné. Ihrisko totiž slúži všetkým deťom, mladým ľuďom i dospelým z mesta.

OBRAZOM: Vandli si opäť podali detské ihrisko v Krompachoch
7
Galéria
Zdroj: mesto Krompachy

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM