Jana Šrenkelová Rôzne

V Spišských Vlachoch rastie hokejová aréna

Miestne klzisko v priestoroch Rudoľovej záhrady v Spišských Vlachoch sa pred očami obyvateľov mení na miesto celoročného športového vyžitia. Vlašania sa o niekoľko týždňov budú pýšiť novou hokejovou arénou, ktorej slávnostné otvorenie je naplánova

Mesto Spišské Vlachy v decembri minulého roka schválilo návrh výstavby hokejovej arény ako pilotného projektu Inštitútu hokejových štúdií o.z. SNV, pod názvom [color=#6600cc]­„Hľadáme nové hviezdy“[/color]. V spolupráci s IHŠ o.z. a s o.z. Tenisovo-hokejový klub Spišské Vlachy, sa mesto pustilo do rekonštrukcie miestneho klziska, ktoré má nadobudnúť podobu hokejovej arény, s kvalitnými mantinelmi a pancierovým povrchom.

Kladný postoj domácich[/size][/co­lor]

Možnosti využitia arény budú nie len v zimných mesiacoch na hokej, ale aj v letných mesiacoch, a to v podobe hokejbalu. Postoj obyvateľov, no najmä mládeže k výstavbe nového športoviska v meste, je viac než pozitívny . Podľa vyjadrenia opýtaných je o hokej a šport ako taký veľký záujem.// „Ak budeme mať podmienky na športovanie, športovať chceme a budeme“ //– povedal zanietený futbalista Ľubomír (Spišské Vlachy). Riaditeľ ZŠ v Spišských Vlachoch Ing. Gupka realizáciu projektu uvítal. Názory obyvateľov mesta k štadiónu už teraz napĺňajú hlavnú myšlienku projektu, a to pritiahnuť deti k športu a odtrhnúť ich od sedenia pred počítačmi. Dúfajme, že hokejová aréna skutočne naplní svoj cieľ a mládež v Spišských Vlachoch naplno začne holdovať športu a pôjde príkladom aj pre okolité mestá.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM