Rôzne

V Spišskonovoveskom okrese si treba dať bacha na divoké počasie: Čítajte to varovanie

Viete o tom? V okrese Spišská Nová Ves si treba dať pozor na divoké počasie. Prinášame vám výstrahu, ktorú vydali meteorológovia.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskonovoveskom okrese  si treba dať bacha na divoké počasie: Čítajte to varovanie
Zdroj: TASR

Meteorológovia nás varujú pred nepríjemným počasím. Slovenský hydrometeorologický ústav totiž na svojom webe shmu.sk vydal pre Spišskonovoveský okres výstrahu prvého stupňa pred búrkami a to na stredu 5. júna 2019 od 10:00 hod. do 20:00 hod.

„V okrese Spišská Nová Ves je malá pravdepodobnosť búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ upozorňujú odborníci zo SHMÚ.

Meteorológovia ďalej uviedli, že s búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 – 23 m/s (65 – 85 km/h).

Intenzita sprievodných javov je podľa nich v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Ako doplnil SHMÚ, pri spomínaných búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov).

Mamičky v Spišskej? Viaceré sme oslovili a prezradili nám, že svoj čas rady počas jari v našom meste trávia aj v týchto priestoroch, sledujte galériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Mamičky v Spišskej? Svoj čas rady trávia aj v týchto priestoroch, FOTO
14
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM