Kultúra

V Spišskom divadle sa predviedli najmenší: Takto to vyzeralo na súťažnej prehliadke, FOTO

Sedem divadelných predstavení,vyše štyristo detských divákov a odborná porota. Na doskách Spišského divadla predviedli svoje umenie tí najmenší.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskom divadle sa predviedli najmenší: Takto to vyzeralo na súťažnej prehliadke, FOTO
11
Galéria
Zdroj: Spišské osvetové stredisko

V priestoroch Spišského divadla prebehol ďalší ročník regionálnej súťažnej prehliadky detskej dramatickej tvorivosti – Z rozprávky do rozprávky, organizovanej pod taktovkou Spišského osvetového strediska.

Vyše štyristo detských divákov mohlo počas dvoch dní vidieť sedem hier v podaní šiestich dramatických kolektívov z okresov Spišská Nová Ves a Gelnica. Na svoje si mohli prísť tí, ktorí obľubujú klasické rozprávkové námety, ale aj tí, ktorým sú srdcu bližšie reálne príbehy súčasnosti.

„Kratšie či dlhšie, tichšie či hlasnejšie, presvedčivé či menej výrazné. Jedni boli disciplinovaní, druhí nie, jedni hrali pre diváka, iní pre seba,“ opísala priebeh dvojdňového podujatia Monika Tkáčová zo Spišského osvetového strediska s tým, že v každom dramatickom kolektíve, ktorý sa prezentoval, bolo cítiť oproti ostatným rokom posun vpred.

Okrem divákov si predstavenia v podaní detských divadelných zoskupení pozrela aj trojčlenná odborná porota, ktorá rozhodla aj o víťazoch. 1. miesto a priamy postup na krajské kolo získalo Divadielko pri ZŠ s MŠ Poráč s hrou Tri prasiatka. 2. miesto a návrh na postup na krajské kolo patrí ZUŠ zo Spišskej Novej Vsi s hrou Denník Lionela Muchu. Na 3. mieste skončil Školský divadelný klub Markušovce s hrou Ak uhádneš moje meno. Krajské kolo súťaže Detské divadelné Košice sa bude konať 13. – 14. apríla 2018 v Košiciach.

Atmosféru súťažnej prehliadky v podaní detí si môžete pozrieť aj v našej galérií.

Obrazom: Divadelné predstavenia v podaní najmenších
11
Galéria
Zdroj: Spišské osvetové stredisko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM