Marcel Mojžiš Samospráva

V Spišskej zrekonštruovali nevyužívanú budovu, tá našla svoj nový účel: Bude z nej škôlka pre rómske deti

Nevyužívaná administratívna budova v Spišskej Novej Vsi našla svoj nový účel. Od budúceho týždňa z nej bude nová materská škola pre rómske deti.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej zrekonštruovali nevyužívanú budovu, tá našla svoj nový účel: Bude z nej škôlka pre rómske deti
Zdroj: TASR

V Spišskej Novej Vsi otvoria v pondelok 25. januára novú materskú školu (MŠ) pre rómske deti. Deti sa presťahujú z existujúcej materskej školy v neďalekej rómskej osade na Potočnej ulici do novovytvorených priestorov na Tehelnej ulici.

„Existujúca materská škola bola v prevádzke od roku 1972 a nepostačuje už z hľadiska štandardov úrovne priestorov, ako aj z hľadiska kapacity,“ uviedla riaditeľka Správy školských zariadení v Spišskej Novej Vsi Markéta Ďuríková. Preto mesto zrekonštruovalo neďalekú nevyužívanú administratívnu budovu na trojtriednu materskú školu, v ktorej bude možné zaškoliť minimálne 54 detí v predškolskom ve­ku.

Rekonštrukcia spolu s vonkajšími úpravami a oplotením stála mesto 80 000 eur, z toho rekonštrukčné práce na budove činili viac ako 36 000 eur. Samospráva využila pri realizácii projektu dotáciu z Ministerstva vnútra SR vo výške 24 900 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM