JAB Rôzne

V Spišskej zavládol duch Vianoc: O sviatočnú atmosféru sa už stará aj výzdoba, FOTO

K vianočnému obdobiu neodmysliteľne patrí aj výzdoba. Naše mesto sa už krásne rozsvietilo. Pozrite si, ako to vyzerá v centre Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej zavládol duch Vianoc: O sviatočnú atmosféru sa už stará aj výzdoba, FOTO
31
Galéria

Najkrajšie sviatky roka sú už čoraz viac doslova predo dvermi. Adventné obdobie naznačuje, že do Vianoc ostáva už len niekoľko dní. Predsviatočnú atmosféru každý rok umocní aj vianočná výzdoba, ktorou si spríjemňujeme nielen naše domácnosti, ale vládne aj v centre mesta.

Samospráva v Spišskej Novej Vsi začala s jej inštalovaním ešte koncom novembra. V našom meste tak už pomáha k vytváraniu vianočnej nálady viac ako 250 svetelných prvkov. Aj keď Perinbaba zatiaľ Spišskú Novú Ves obchádza a uštedrila len nám krátkodobú snehovú nádielku, v centre mesta aj vďaka výzdobe už vládne vianočná atmosféra.

Vianočný stromček, osvetlené divadlo či radnica, betlehem či adventný veniec pred Levočskou bránou sú momentálnou súčasťou nášho šošovkovitého námestia. Atmosféru Vianoc dotvárajú aj vianočné stromčeky okolo radnice mesta, ktoré zdobili s vlastnoručne vyrobenými ozdobami deti základných a materských škôl v Spišskej Novej Vsi.

Pri večernej prechádzke Spišskou nás zaujímalo, ako sa páči vianočná výzdoba obyvateľom mesta či okolia a či im niečo chýba?„Vianočná výzdoba sa mi páči. Mám rada večerné prechádzky mestom práve v tomto období pred Vianocami. Jediné, čo mi chýba, je sneh,“ povedala pre náš portál študentka Adriana.

Páči sa vám vianočná výzdoba Spišskej Novej Vsi?

Pán Igor do nášho mesta zavítal pracovne, ale vianočná výzdoba ho zaujala. „Som milo prekvapený výzdobou. Najviac ma však zaujali tie vianočné stromčeky okolo radnice – je to dobrý nápad a pôsobí to veľmi príjemne,“ zhodnotil. „Vianočná výzdoba je skoro každý rok taká istá. Pribudol síce adventný veniec, tuším pred dvomi rokmi, ale chcelo by to určite aj nejaký nový zaujímavý vianočný prvok, ako majú napríklad v Poprade. Veď sme najkrajšie mesto na Slovensku,“ myslí si zase pani Elena.

A ako sa páči vianočná výzdoba nášho mesta vám? Hlasujte v ankete.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Vianočná atmosféra sa v našom meste stupňuje: FOTKY, ktoré hovoria za všetko
31
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM