Samospráva

V Spišskej zasadala komisia kultúry: Hovorilo sa aj o nápadoch na nové podujatia

Komisia kultúry má za sebou prvé stretnutie. Jej predseda, ktorým je Addy Akram, nám prezradil, o čom sa na jej zasadnutí hovorilo.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej zasadala komisia kultúry: Hovorilo sa aj o nápadoch na nové podujatia
4
Galéria

Na prvom pracovnom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Spišskej Novej Vsi bola schválená aj komisia kultúry, ktorá je poradným orgánom primátora. Predsedom komisie sa stal jednohlasne Addy Akram a boli schválení aj členovia komisie. Jej prvé zasadnutie sa konalo pred niekoľkými dňami na Radnici mesta. Ako povedal pre Spišskú 24 predseda komisie, hlavný dôvod úvodného stretnutia komisie bolo doplnenie nového akčného plánu mesta na obdobie rokov 2019–2020 v súlade s definovanými opatreniami v rozvojovom pláne mesta na roky 2011–2020.

„Zasadnutie sa tak zaoberalo skôr koncepčnými záležitosťami, ale aj niektorými operatívnymi vecami potrebnými pre aktualizáciu akčného plánu za účelom plynulého fungovania kultúry u nás v Spišskej Novej Vsi,“ ozrejmil predseda komisie. Ako ďalej vysvetlil, rozvojový dokument mesta obsahuje konkrétne ciele týkajúce sa kultúry v našom meste, ktorými sú zlepšenie technickej infraštruktúry a technického vybavenia kultúrnych zariadení, zefektívnenie koordinácie činnosti kultúrnych inštitúcií v meste a vytvorenie príležitostí pre činnosti neprofesionálnej kultúry a pre realizáciu kultúry aj na sídliskách.

Návrhy do akčného plánu majú podľa jeho slov vychádzať z týchto určených a špecifických cieľov. „Počas dlhého a veľmi plodného zasadnutia sme hovorili o rôznych nápadoch a návrhoch nových kultúrnych podujatí, ktoré by mohli doplniť tie existujúce a plánovaných podujatiach, na ktoré sú obyvatelia nášho mesta už zvyknutí. Prezradíme presne, čo nové by sme chceli robiť, keď nám bude jasné, že financie na tieto veci sa nájdu. V skratke ja ako predseda budem rád, ak presvedčím komisiu, aby sme decentralizovali a presunuli niektoré podujatia aj do iných častí mesta, vrátane sídlisk, aby sme podporovali miestne talenty a vytvorili novú pozíciu promoter/event manager, ktorý by organizoval a propagoval nové plánované činnosti,“ priblížil Akram.

„Samozrejme si uvedomujeme, že sme poradný orgán primátora, ale verím, že spolu s vedením mesta, MKC a pracovníkmi kancelárie primátora, ktorí majú na starosti aj kultúru, budeme môcť určovať smerovanie kultúry v meste na vysokej a dôstojnej úrovni tak, aby občania mali čo najväčší prínos a úžitok z kultúrneho života v Spišskej Novej Vsi, “ doplnil predseda komisie kultúry s tým, že prvé zasadnutie uzavrel výzvou pre ostatných členov, aby pripravili myšlienky a návrhy pre tvorbu ďalších konceptov a cieľov pre budúci rozvojový dokument mesta na obdobie po roku 2020.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: V Spišskej Novej Vsi rokovala komisia kultúry
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM