JAB Správy

V Spišskej zasadal výbor najväčšieho sídliska: Toto sú najčastejšie požiadavky obyvateľov Mieru!

Prvýkrát po prázdninách zasadal mestský výbor na najväčšom sídlisku v Spišskej Novej Vsi. Členovia výboru zhodnotili svoje tohtoročné úlohy a naznačili priority na budúci rok. Predseda výboru nám prezradil aj to, čo obyvateľov sídliska trápi najviac.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej zasadal výbor najväčšieho sídliska: Toto sú najčastejšie požiadavky obyvateľov Mieru!
Zdroj: Dnes24.sk

Mestský výbor na novoveskom sídlisku Mier opäť zasadal. Na začiatku predseda výboru Jozef Kačenga vyjadril vďaku mestu za to, že jedna z hlavných úloh a to oprava ciest na ulici Nejedlého a na ulici 1.mája bola splnená ešte pred začatím školského roka. Ako doplnil, cesty sú vo veľmi dobrej kvalite a obyvatelia sídliska môžu byť spokojní. Komunikácie, ale ešte čaká posledná fáza a to vyznačenie čiar, ktoré sa zrealizuje v najbližšom období.

Zaujímali sme sa aj o najčastejšie požiadavky či sťažnosti od obyvateľov najväčšieho sídliska v Spišskej Novej Vsi. „Najčastejšou požiadavkou je rekonštrukcia ciest a chodníkov. Potom je to oprava detských ihrísk a problém s kontajnermi, či s hlučnou mládežou hlavne vo večerných hodinách,“ vymenoval predseda.

Cesty sú, ako spomenul, už hotové, no dosť málo sa podarilo zrealizovať v oblasti opravy chodníkov. „Do konca roka sa nám už tento problém pravdepodobne nepodarí odstrániť, no už teraz vieme, že rekonštrukcia chodníkov bude našou hlavnou prioritou na rok 2016, keďže niektoré sú už doslova v dezolátnom stave,“ vysvetlil Kačenga.

Do budúcna má však mestský výbor aj ďalšie plány, ktoré prispejú k spokojnosti obyvateľov sídliska. Podľa slov predsedu, stále ostáva doriešiť bikrosový areál a oddychovú zónu Fľuder, kde plánujú vytvoriť areál pre psíčkarov, ale aj priestor na prírodnú posilňovňu. „V rámci úloh chceme riešiť aj problém na sídlisku s kontajnermi. Máme v pláne kontajnery oplotiť a skultúrniť priestor okolo nich,“ doplnil.

Okrem toho sa výbor na sídlisku Mier mieni zaoberať aj úpravou športových ihrísk či osvetlenia sídliska, ktoré je na niektorých miestach podľa predsedu nedostačujúce. Ani členovia mestského výboru nebudú zaháľať a prispejú k zveľadeniu sídliska. „Naplánovali sme si , že ponatierame mosty, ktoré to potrebujú. Natierať budú členovia výboru a dobrovoľníci v rámci voľného času,“ uzavrel Jozef Kačenga.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM