Rôzne

V Spišskej začne už čoskoro veľká rekonštrukcia ciest: S týmto treba počítať

Už čoskoro začne mesto Spišská Nová Ves s veľkou rekonštrukciou ciest. Ktorých ulíc by sa to konkrétne malo týkať a s čím treba rátať?

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej začne už čoskoro veľká rekonštrukcia ciest: S týmto treba počítať
Zdroj: TASR

Mestské zastupiteľstvo ešte na minuloročnom zasadnutí schválilo návrh rekonštrukcie miestnych komunikácií vo vlastníctve mesta Spišská Nová Ves. Na základe posúdenia existujúceho stavu komunikácií bola vypracovaná technická dokumentácia, v rámci ktorej bol navrhnutý spôsob a rozsah rekonštrukčných prác a odhadovaný náklad na úrovni až 8,7 milióna eur. Z tohto dôvodu boli určené komunikácie, ktoré objemovo splnia uznesením schválený objem do 5 miliónov eur. Z prvou fázou rekonštrukcie treba počítať už od septembra.

Podľa informácií od vedenia mesta v prvej fáze by sa malo jednať o komunikácie na uliciach Brezová, J. Fándlyho, Obrancov mieru, J. Wolkera, Letecká, Kováčska, Stolárska a Strojnícka. Práce budú prebiehať od septembra do novembra.

Pred samotným začiatkom prác na jednotlivých komunikáciách, predovšetkým na sídliskách, budú motoristi upozornení prostredníctvom informačných vývesiek na jednotlivých vchodoch do bytových domov, prípadne na webovej stránke mesta.

„Žiadame motoristov, aby v čase rekonštrukčných prác neparkovali svoje vozidlá na predmetných komunikáciách a všetkých občanov žiadame o zvýšenú opatrnosť a tolerantnosť z dôvodu obmedzení, ktoré v tom čase vzniknú,“ upozorňujú kompetentní. Ako doplnili, s celkovými uzávierkami komunikácií uvažujú len v ojedinelých prípadoch a v čo najkratšom termíne z dôvodu minimalizovania obmedzení súvisiacich s prácami.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM