Rôzne

V Spišskej vyjdú do ulíc dobrovoľníci: Natieranie plota aj skrášlenie zoo

Spišská sa aj tento rok zapojí do celoslovenskej akcie Naše mesto. Do ulíc vyjdú dobrovoľníci, aby skrášlili prostredie v ktorom žijeme.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej vyjdú do ulíc dobrovoľníci: Natieranie plota aj skrášlenie zoo
Zdroj: Dnes24.sk

V dňoch 9. a 10. júna 2017 slovenské mestá opäť zaplavia dobrovoľníci. Manažéri, personalisti, obchodníci, zamestnanci z výroby a mnohí ďalší zoberú do rúk lopaty a štetce a zmenia sa na záhradníkov, maliarov, stavbárov či pomocníkov pre seniorov a ľudí so zdravotným postihnutím. Výnimkou nebude ani Spišská Nová Ves. Do 11.ročníka najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva v strednej Európe sa zapojí siedmy raz.

Spišská Nová Ves sa do projektu zapojí ôsmimi aktivitami. Dobrovoľníci nebudú pomáhať iba priamo v meste, ale aj v jeho okolí. V susednej obci Harichovce sa dobrovoľníci postarajú o regionálnu oddychovú zónu – Pri Kadlubku. Obec v spolupráci s Urbariátom p.s. v minulom roku začala z revitalizáciou zabudnutej a zanedbanej oddychovej zóny. Lokalita je už v súčasnosti veľmi obľúbená a vyhľadávaná hlavne cykloturistami. Dobrovoľníci vyčistia potôčik, postavia hrádze, opravia studničku, ošetria stromy, zhotovia posedenie a prístrešok.

V Spišskej Novej Vsi budú dobrovoľníci natierať plot a opravovať schody v ZŠ na ulici Ing. O. Kožucha. Skrášlia prostredie zoologickej záhrady výsadbou okrasných drevín aj živého plota a namaľujú na plot zoo zvieratká. V domove sociálnych služieb pomôžu pri vysádzaní kvetov do maľovaných kvetináčov a budú maľovať plot v zadnej časti dvora a dve denné miestnosti klientov zariadenia.

Podrobnejšie informácie o každej aktivite nájdete TU. Do ukončenia prihlasovania zostáva necelých sedem dní.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM