Kultúra

V Spišskej už čoskoro odštartuje letné kino: Na tieto filmy sa môžeme tešiť!

O premietanie filmov pod holým nebom prejavuje záujem stále viac divákov. Letné kino, ktoré sa spúšťa aj tento rok v Spišskej na námestí pred budovou Reduty si pre svojich návštevníkov pripravilo premietanie naozajstných filmových lahôdok!

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej už čoskoro odštartuje letné kino: Na tieto filmy sa môžeme tešiť!
Zdroj: TASR

V letnom období sa čoraz viacej rozmáha po mestách premietanie filmov pod holým nebom. Okrem bažantu kinemagraf, ktorý zavíta do Spišskej v auguste si letné kino pod holým nebom môžeme vychutnať počas celých prázdnin. V rámci kultúrneho leta sa môžeme tešiť na tieto tituly. Premietanie začína v sobotu na námestí pred Redutou vždy o 21.15 hod.

4. 7 – 10 PRAVIDEL JAK ZBALIT HOLKU

Hlavný hrdina novej filmovej komédie je šikovný a milý študent astrofyziky, ktorého najväčšou láskou sú nielen hviezdy, ale aj horoskopy. Jeho dráhu mu však jedného dňa skríži dievča snov a Marek sa zamiluje tak beznádejne, že v škole nie je schopný urobiť ani skúšky. V tomto momente sa do veci obujú jeho odhodlaní priatelia. Rozhodnú sa povolať na pomoc a zasvätiť do Marekových problémov jeho otca, ktorý je úspešným vydavateľom množstva bestsellerov na tému ako získať ženu. Spoločne potom začnú Marekovi pripravovať veľkú strategickú hru, vďaka ktorej by sa mu malo podariť nájsť cestu k milovanému dievčaťu. Tým mu ale spôsobia nejeden veľký problém. Komédia, ČR, 100 min., MP-12. Hrajú: Matouš Ruml, Miroslav Donutil, Jakub Prahař, Kristína Svarinská, Tereza Nvotová, Jan Dolanský.

11. 7 – HODINOVÝ MANŽEL

Štyria plavci – hráči vodného póla sa po prehratom zápase ocitnú na dne. Tí zúfalci na dne bazéna dokonca aj bývajú. Aby sa zachránili, skúsia prevádzkovať pochybnú živnosť„hodinový manžel“ a naozaj opravujú domácnosti rôznym dámam, ale ako sa časom ukáže – nielen domácnosti. Čo sa okolo toho vyvinie a ako na to zareagujú ich partnerky, uvidíte v tejto výbornej českej komédii. ČR, 100 min., MP-12. Hrajú: Bolek Polívka, David Novotný, David Matásek, Lukáš Latinák, Zuzana Norisová.

25. 7 – KÚZLO MESAČNÉHO SVITU

Príbeh zasadený do 20-tych rokov na honosnej riviére na juhu Francúzska. Romantická komédia Woodyho Allena o majstrovi kúzelníkovi (Colin Firth), ktorý sa snaží označiť psychické médium (Emma Stone) za podvrh. USA, 109 min., český dabing.

1.8 – STOROČNÝ STARČEK, KTORÝ VYLIEZOL Z OKNA A ZMIZOL

Film s najväčším rozpočtom v histórii švédskej kinematografie nakrútený podľa bestselleru Jonasa Jonassona. Rozpráva príbeh o jednom veselom úteku a zároveň o šialenom životnom príbehu svojhlavého muža, ktorý sa síce nikdy nezaujímal o politiku, ale napriek tomu bol vždy nejako zapletený do veľkých historických udalostí 20. storočia. Švédsko, dobrodružná komédia, 2013, 114 min., český dabing, MP-12.

15. 8 – NEJAKO SA TO KOMPLIKUJE

„Možno by sme mali spolu zostarnúť,“ hovorí s dávkou nostalgie exmanžel Alec Baldwin (Jake) svojej exmanželke Meryl Streep (Jane), ktorá sa v tej chvíli kúpe vo vani. „Niečo ti poviem. My sme už zostarli. Oddelene,“reaguje nonšalantne na túto neskoro romantickú manželskú frázu. A ten suchý smiech, ktorým svoju iróniu okorení, si skutočne netreba nechať ujsť… USA, komédia, 2009, 115 min., dabing, MP-12.

22. 8 – LADÍME

Majú skvelé hlasy a sú kráľovnami v spievaní a capella, takže vo svojich vystúpeniach nepouží-vajú hudobné nástroje… USA, hudobná komédia, 113 min, dabing, MP-12.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM