JAB Rôzne

V Spišskej úraduje chrípka: Po jednom gymnáziu už zatvorili aj druhé!

Chrípka zasiahla aj Spišskú Novú Ves. Aktuálne majú v našom meste študenti tzv. chrípkové prázdniny na dvoch gymnáziách. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej úraduje chrípka: Po jednom gymnáziu už zatvorili aj druhé!
Zdroj: TASR

Pre zvýšenú chorobnosť žiakov sú v súčasnosti v našom meste takzvané chrípkové prázdniny na dvoch stredných školách. Ide o gymnáziá na Školskej a Javorovej ulici.

Ako nám potvrdil riaditeľ gymnázia na Školskej Jozef Kačenga, vyučovanie bolo prerušené zatiaľ od 27. januára do 31. januára 2017. „Zajtra by mali žiaci nastúpiť a podľa toho aké percento ešte bude PN sa rozhodne, či sa chrípkové prázdniny predĺžia o ďalšie dva dni, alebo už budeme riadne učiť,“ doplnil s tým že v čase vyhlásenia prerušenia výchovno – vzdelávacieho procesu boli chorí nielen žiaci ale aj učitelia. V oboch prípadoch bola chorobnosť podľa jeho slov nad 35 %.

Chrípka postihla aj gymnázium na Javorovej, kde podľa informácií zriaďovateľa školy bolo vyučovanie z dôvodu vysokého výskytu chrípkových ochorení medzi študentmi prerušené od dnešného dňa do štvrtka 2. februára. „Vyučovanie bude pokračovať v pondelok 6. februára. Výpis klasifikácie za 1. polrok dostanú žiaci v pondelok,“ píše sa na webovej stránke gymnázia.

Základné a materské školy v pôsobnosti mesta Spišská Nová Ves fungujú aktuálne podľa slov kompetentných zatiaľ v normálnom režime.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM