JAB Rôzne

V Spišskej to už rozvoniava: 5 špecialít, ktoré nás na trhoch najviac zaujali

V Spišskej už odštartovali trhy. V stánkoch ponúkajú dobroty od výmyslu sveta. My vám prinášame päť špecialít, ktoré nás zaujali najviac.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej to už rozvoniava: 5 špecialít, ktoré nás na trhoch najviac zaujali
Zdroj: Dnes24.sk

K trhom okrem stánkov s tovarom, kolotočov a atrakcií či kultúrneho programu zaručene patrí aj dobrá pečená klobása či údené koleno. 61. ročník Spišských trhov už odštartoval a celým námestím sa šíri lákavá vôňa všakovakých dobrôt.

My sme sa vybrali zistiť, aké špeciality sú tento rok pre Novovešťanov a návštevníkov Spišských trhov pripravené. Tu je päť z nich, ktoré nás zaujali najviac:

Jarmočná kapusta

Pochutnať si môžete na jarmočnej kapuste. Ako nám majiteľka občerstvenia prezradila, ide o dusenú kapustu s tromi druhmi mäsa. Nájdete v nej klobásu, krkovičku, údené koleno. Za sto gramov zaplatíte 1,50 eur.

Laci pečeň

V ďalšom stánku nás zaujala laci pečeň. Ide vlastne o bravčovú krkovičku, ktorá sa podáva s popraženou cibuľkou a šampiónmi. Sto gramov tejto pochúťky vás vyjde na dve eurá.

Gyros

Na trhoch sme objavili aj gyros. Aj keď toto jedlo možno väčšina pozná, predsa len grilované kuracie mäsko s rôznou grilovanou zeleninkou či zemiakovou plackou stojí za to ochutnať. Sto gramov čistého gyrosu bez prílohy si môžete kúpiť za 2 eurá.

Pečený pstruh s pomarančom na cesnakovom masle

Toto je niečo pre milovníkov rýb. Podľa majiteľky receptu je pečený pstruh výnimočný práve tým, že je robený na cesnakovom masle. Je šťavnatý a cesnak mu dodáva neodolateľnú chuť. 100 gramov grilovaného pstruha vás vyjde na 2 eurá.

Holanské Poffertjes

Okrem mäsa a masových výrobkov si môžete pochutnať aj na sladkých jedlách. Okrem cukrovej vaty, či už klasických trdelníkov, sme však objavili špecialitu, ktorú na trhoch môžete ochutnať úplne prvýkrát. Vyrába sa na špeciálnom grile a ako nám rodený Holanďan vysvetlil, je to originálny recept priamo z Holandska. Zmenšeniny ako keby lievancov nie sú ničím plnené a sú podávame poliate maslom a posypané práškovým cukrom. Za dve eurá si môžete kúpiť 12 kúskov poffertjes.

Aké rôzne lakocinky na vás čakajú na Spišských trhoch si môžete pozrieť v našej galérii.

Spišské trhy lákajú všelijakými dobrotami: Aj na tomto sa dá pochutnať!
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM