Miroslav Pomajdík Správy

V Spišskej spomínali na obete vlakového nešťastia: Odhaľovanie pamätnej tabuľe poznačil spor

V depe v Spišskej Novej Vsi bola odhalená pamätná tabuľa trom železničiarom, ktorí tragicky zahynuli 1.apríla 2010 pri vlakovom nešťastí, kedy sa v novoveskej stanici zrazil rušeň s osobným vlakom, ktorý bol plný ľudí. Odhaľovanie tabule sa však nezaobišlo bez komplikácií.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej spomínali na obete vlakového nešťastia: Odhaľovanie pamätnej tabuľe poznačil spor
Zdroj: Webnoviny.sk

Pripomeňme, že rušeň narazil do stojaceho osobného vlaku pri rýchlosti 80km/h. V rušni skúšali skúsení železničiari elektrodynamickú brzdu. Pri nehode sa zranilo aj 15 cestujúcich a jeden železničiar, ktorý zostal zakliesnený medzi zdemolovaným rušňom a vozňom osobného vlaku. Ani po štyroch rokoch nie je známe, kto je za túto tragédiu zodpovedný. Jediným obžalovaným v tomto prípade stále zostáva výpravca.

Pri odhaľovaní pamätnej tabule v Spišskej Novej Vsi však nastali komplikácie. Ako informovala RTVS, tá mala pôvodne visieť na nástupišti, ktoré však patrí Železniciam Slovenskej republiky, ktoré sa súdia so spoločnosťou Cargo o tom, kto nesie za tragédiu zodpovednosť. Tabuľa tak bola premiestnená zo zraku verejnosti do depa.

Fotky: www.railpage.net.

Foto: ilustračné

Odhaľovanie tabule
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM