JAB Rôzne

V Spišskej sa zabávali aj tí najmenší: Jarné prázdniny si spestrili detským plesom

Počas jarných prázdnin si mohli zatancovať a zabaviť sa aj najmenší obyvatelia Spišskej. V koncertnej sále Reduty sa konal 14. ročník detského plesu.

Zdroj: Dnes24.sk

Každoročná akcia určená hlavne tým najmenším sa konala v Spišskej Novej Vsi aj tento rok. Uprostred jarných prázdnin tak v koncertnej sále Reduty plesali deti už po 14-ty raz. Detský ples, tak ako každý rok, zorganizovalo Centrum voľného času Adam v spolupráci z Mestským kultúrnym centrom.

„Je našim záujmom, aby sme v deťoch pestovali cit pre krásu. Estetické cítenie ako aj spoločenská výchova sú veľmi dôležité a my sme radi, že v týchto krásnych priestoroch pri dobrom programe môžu deti stráviť prázdninový podvečer,“ povedala riaditeľka CVČ Adam, Ľubica Šefčíková.

Ako doplnila, je každoročnou ambíciou všetkých organizátorov, aby bol každý ročník lepší a lepší. O tom, že sa im to aj darí svedčí i rekordný počet účastníkov. „Na plese máme tento rok 230 účastníkov, vzhľadom na kapacitu sály viac sa už ani nedá,“ ozrejmila s tým, že na deti okrem pestrého programu čakalo aj 80 cien v tombole.

Riaditeľ Mestského kultúrneho centra v Spišskej Novej Vsi Emil Labaj si zaspomínal aj na začiatky tohto už tradičného plesu. „Prvý ples vznikol ako nápad dievčat z Centra voľného času, ako spestrenie jarných prázdnin a my sme sa veľmi radi do tejto aktivity zapojili. Myslím si, že tento ples je zmysluplná záležitosť a radosť v detských očiach je na nezaplatenie,“ povedal.

Podľa jeho slov bolo toto podujatie už od prvého ročníka veľmi spontánne a teší sa, že stále trvá. „Išli sme od začiatku do toho s tým, že vytvoríme tradičné podujatie a sme radi, že sa udržalo až doteraz. Dúfam, že sa to udrží aj do budúcnosti, lebo trendy sú všelijaké ,“ dodal riaditeľ MKC.

Počas plesu nechýbali v sprievodnom programe spevácke či tanečné čísla detí. Do Reduty zavítali aj rozprávkové postavičky Pat a Mat či zlatá rybka. DJ roztancoval nielen deti, ale ich rodičov. A poriadna zábava trvala až do neskorej noci.

Atmosféru 14. ročníka Detského plesu vám viac priblížia naše galérie.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Boli sme pri tom: Najmenší si v Spišskej Novej Vsi užili svoj ples
28
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM