Futbal

V Spišskej sa uskutoční turnaj bývalých futbalistov: Príde aj Dušan Tittel

Na spišskonovoveskom futbalovom štadióne sa chystá už 8. ročník Memoriálu Alexandra Nagya. Turnaja bývalých futbalových hráčov sa zúčastní aj Dušan Tittel.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej sa uskutoční turnaj bývalých futbalistov: Príde aj Dušan Tittel
Zdroj: FK SNV

Jedno z najtradičnejších futbalových podujatí na Spiši, ktorým si klub pripomína skvelého športovca, trénera a najmä človeka Alexandra Nagya odštartuje už v túto sobotu na futbalovom štadióne v Spišskej Novej Vsi. Účastníkom tohtoročného podujatia budú výbery bývalých futbalistov z poľského Noweho Saczu (obhajca prvenstva), Lokomotívy Košice, Popradu a samozrejme domácej Spišskej Novej Vsi.

Príde aj Tittel

Ako povedal manažér FK Spišská Nová Ves Patrik Brezovaj, Alexander Nagy bol významnou futbalovou osobnosťou nielen na Spiši. „Spomienkový turnaj na neho sa stal už neodmysliteľnou súčasťou sprievodného programu počas konania Spišských trhov. Na podujatí sa stretnú priatelia zo zelených trávnikov, ktorí si zaspomínajú na svoje najlepšie futbalové roky. Teší nás, že memoriál tohto roku svojou návštevou poctí aj bývalý výborný slovenský reprezentant a trojnásobný najlepší slovenský futbalista Dušan Tittel, “ doplnil.

Vlasta Nagyová, manželka Alexandra Nagya, každoročne podujatie prežíva s veľkými emóciami. „Som úprimne vďačná partii okolo Patrika Brezovaja, že takto krásne si rok čo rok spomínajú na môjho manžela. V dnešnej hektickej dobe je to vzácna udalosť,“ poznamenala s tým, že podujatie sa každoročne nesie vo veľmi príjemnej atmosfére.

Kto bol Alexander Nagy?

„Šaňi“, ako volali Alexandra Nagya priatelia a známi, prežil najlepšie futbalové roky v dresoch Trenčína a košickej Lokomotívy, pričom dvakrát nastúpil aj za vtedajšiu reprezentáciu ČSSR – v kvalifikačnom stretnutí o postup na majstrovstvá Európy 1972 proti Fínsku na pražskej Letnej (1:1) a v priateľskom stretnutí proti Poľsku (2:2). V najvyššej domácej súťaži odohral celkovo 112 stretnutí a strelil 27 gólov. Kvalitnú prácu odviedol aj ako tréner Rimavskej Soboty, Zvolena, VSŽ Košice, Jelšavy či Spišskej Novej Vsi, kde sa venoval aj výchove mládeže.

Predpokladaný program turnaja:

  • 9:00 1. semifinále Spišská Nová Ves – Poprad
  • 10:15 slávnostné otvorenie turnaja
  • 10:30 2. semifinále Nowy Sacz – Lokomotíva Košice
  • 12:00 návšteva hrobu na miestnom cintoríne, položenie kvetov
  • 12:30 stretnutie o 3. miesto
  • 13:45 finále
  • 15:00 vyhodnotenie a odovzdanie cien

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM