Rôzne

V Spišskej sa opäť konalo protestné zhromaždenie: TAKTO to vyzeralo na mieste!

Spišská Nová Ves zažila vo štvrtok ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko. Ako to na proteste vyzeralo tentoraz? Pozrite si naše zábery priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej sa opäť konalo protestné zhromaždenie: TAKTO to vyzeralo na mieste!
17
Galéria

Vo štvrtok sa v rôznych mestách pokračovalo ve verejných zhromaždeniach Za slušné Slovensko. Odvolanie policajného prezidenta Tibora Gašpara, jasné systémové zmeny v policajnej inšpekcii a odpolitizovanie vedenia polície. Aj toto žiadajú organizátori.

Protestné zhromaždenie sa opäť uskutočnilo aj v našom meste. V čase od 17:10 do 18:20 sa ľudia zišli pred budovou Reduty na Radničnom námestí. Bolo ich odhadom zhruba 200.

Zhromaždenie v Spišskej Novej Vsi sa uskutočnilo za zamračeného počasia. V dave bolo vidieť aj rôzne transparenty. Protest prebehol pokojne.

V Spišskej sa opäť protestovalo: VIDEO z miesta zhromaždenia
1
Galéria

Za mikrofónom sa na uvedenom zhromaždení v našom meste postupne vystriedali niekoľkí rečníci. Okrem organizátorov sa slova ujal aj básnik a filozof, rodák a z nášho mesta Erik Markovič či Ľudmila Kolesárová, marketingová manažérka charitatívnej organizácie, držitelka novinárskej ceny a Slovenka roka. Organizátori prečítali aj list od mamy Martiny Kušnírovej. Slová vystriedali aj hudobné čísla v podaní Martina Pižema či Lukáša Frankoviča.

„Prihováram sa vám z tohto pódia už po tretíkrát a som veľmi rád, že sme vytrvalí, lebo ide o vážne veci. Nie je mi to jedno a preto som tu," prihovoril sa prítomným Martin Pižem, ktorý zároveň zaspieval svoju novú pesničku podľa jeho slov zloženú práve pre túto príležitosť.

„Stojím tu pred vami aj ako matka, ktorá nechce, aby boli niečie deti vraždené. Stojím tu ako Ján a Martina, lebo my všetci sme Ján a Martina," povedala vo svojom príhovore Ľudmila Kolesárová.

Protest prítomný ukončili minútou ticha za Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú a už tradične slovenskou hymnou. Po verejnom zhromaždení sa mohli Novovešťania presunúť do čajovne, kde nasledovala prehliadka diel slovenských umelcov, ktorí sa svojou tvorbou vyjadrili k aktuálnej spoločenskej situácii. „Po premietaní výstavy budeme pokračovať diskusiou o videných dielach aj o zhromaždeniach Za slušné Slovensko za účasti spišskonovoveských organizátorov," pozval prítomných študent Martin Makara.

Ako to vyzeralo na proteste v Spišskej, si môžete pozrieť aj obrazom a to prostredníctvom priložených fotografií a videa priamo z miesta.

Pozrite si to na fotografiách: V Spišskej prebehlo ďalšie protestné zhromaždenie
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM