Kultúra

V Spišskej sa môžeme tešiť na festival francúzskeho filmu: Aké snímky ponúkne?

Už šiesty ročník festivalu francúzskeho filmu si môžeme vychutnať o niekoľko dní aj v Spišskej Novej Vsi. Vyberajte už teraz, na čo skočíte.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej sa môžeme tešiť na festival francúzskeho filmu: Aké snímky ponúkne?
Zdroj: TASR

Na milovníkov kvalitných filmov čaká v Spišskej Novej Vsi festival francúzskeho filmu 2019 pod názvom Crème de la Crème. Šiesty ročník odštartuje v našom meste už o pár dní a to komediálnou drámou. Počas už tradičného festivalu si budú môcť diváci pozrieť štyri tituly, ktoré sa budú premietať v kine Mier vždy o 19:00 hod. Prinášame zoznam filmov, ktoré si v rámci tohto podujatia môžete vychutnať.

Verní, neverní

6. marca

Abel a Marianne sa rozišli pred desiatimi rokmi. Keď sa znova stretnú, Abel sa rozhodne získať Marianne späť. Veci sa však zmenili: Marianne má syna Josepha a jeho teta, mladá Éve, vyrástla. A majú tajomstvá, ktoré postupne odhaľujú… Očarujúca úsmevná love story o ľúbostnom štvoruholníku s hviezdnym obsadením.

Je mi fajn, s .r. o.

10. marca

Monique vedie spoločenstvo Emauzy blízko mestečka Pau, kde zamestnáva ľudí, ktorí sa dostali na dno a dostávajú novú šancu. Po rokoch sa z ničoho nič vráti jej brat Jacques – ľahtikársky darmožráč, ktorého zaujíma len jediné: ako zbohatnúť. Takže skôr, ako o rodinné stretnutie, tu pôjde o stret dvoch odlišných svetov. Jacquesa k novému podnikateľskému zámeru inšpiruje jeho bývalý spolužiak, ktorý investoval do svojho nového imidžu a tak sa stal úspešným. Dostane „geniálny“ nápad. Nahovorí Monique a zopár ďalších priateľov z jej komunity, že jedinú možnosť, ako začať nový život, ponúka plastická chirurgia. A tak sa spolu vydajú na bizarnú cestu do Bulharska, kde je takýto zákrok pomerne lacný…

Bécassine!

12. marca

Bécassine je naivná, nepomstychtivá, zasnená, vynaliezavá, vždy úprimná, nevinná, jemná, optimistická žena. Je verná, otvorená, vtipná, nenapraviteľná, nadšená, fascinovaná rýchlosťou, žasnúca nad elektrickým osvetlením, veľmi praktická, inštinktívna, nešikovná, veľkorysá, bojovná, vždy plniaca svoje sľuby. Narodila sa na malej francúzskej farme. Aj v dospelosti si zachovala detskú naivitu. Sníva o tom, že sa jedného dňa presťahuje do Paríža, ale jej sen sa rozplynie, keď stretáva Loulotte, dieťa adoptované Markízou z Grand-Air, ku ktorému si vytvorí hlboké puto. Má ju rada všetkým navzdory. V panstve cítiť závan nového vetra. Ale ako dlho potrvá? Dlhy rastú a príchod nespoľahlivého gréckeho bábkoherca na veci nič nemení. No Bécassine znova dokazuje, že je žena činu.

Bojovníčky slnka

14. marca

Mladá právnička Bahar je na návšteve rodiny v Kurdistane. Pri útoku extrémistov zomiera jej manžel; ona sama a jej syn sa spolu s ďalšími ženami a deťmi stávajú rukojemníkmi islamistov. Niekoľko mesiacov po úspešnom úteku velí Bahar jednotke Bojovníčok slnka. Jej cieľom je dobyť mesto, kde ju postretla tragická udalosť, a získať späť svojho syna. Pri trojdennej ofenzíve ju sprevádza Mathilde, skúsená vojnová reportérka, ktorá sa zaoberá pohnutými osudmi kurdských bojovníčok a ich pevnými sesterskými putami. Film Bojovníčky slnka je sugestívnym pohľadom na hrdinstvo všedných ľudí vo vyhrotenej životnej situácii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V stredu sme spoznali najúspešnejších športovcov nášho mesta za rok 2018. Zábery zo slávnostného podujatia si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Veľká FOTOGALÉRIA: V Spišskej Novej Vsi vyhlásili naj športovcov minulého roka
22
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM