JAB Rôzne

V Spišskej otvorili útulok pre zvieratá: Možná je aj adopcia chlpáčov

Útulok pre opustené zvieratá v našom meste chýbal. Situácia sa však zmenila. V priestoroch odchytovej stanice funguje už niekoľko dní.

Stanica pre odchyt túlavých zvierat (SPOTZ), ktorá dodnes slúži ako karanténna stanica bola zriadená v Spišskej Novej Vsi v roku 1995. Vedenie mesta v spolupráci s mestskou políciou sa rozhodlo v jej priestoroch zriadiť aj útulok.

Už v prevádzke

Ten je oficiálne otvorený od 1.septembra. „V útulku je postavených 7 kotercov a v krátkom čase sa dobudujú ďalšie dva. Kapacita umiestnených psíkov záleží podľa počtu kotercov a aj znášanlivosti psov, nakoľko vo veľkom koterci by mohlo byť ich aj viac, pokiaľ sa budú znášať,“ ozrejmil zástupca náčelníka mestskej polície Andrej Boroň.

Čítajte aj: Chodíme ním denne, ale viete o tom? Vzácnosti, aké ukrýva námestie v Spišskej

Ako doplnil, zatiaľ sa uvažuje v tomto útulku len o umiestnení psíkov. Podľa jeho slov venčenie psíkov zabezpečujú momentálne zamestnanci, ale krmivo pre ne môže podarovať ktokoľvek. „Financovaný je z prostriedkov mesta Spišská Nová Ves,“ povedal Boroň.

Možná adopcia

Zaujímal nás aj postup pri odchytení túlavého psíka. „Každé odchytené zviera prechádza veterinárnou kontrolou a je umiestnené do karanténnej stanice. Po uplynutí karantény je premiestnené do útulku a verejnosť je informovaná o možnej adopcii cestou webovej stránky mesta, kde sú fotografie psíkov a zistené informácie o psíkovi,“ vysvetli zástupca náčelníka mestskej polície.

Otváracie hodiny v útulku pre verejnosť:

  • utorok – piatok: 13.00 – 16.00 hod.
  • sobota – nedeľa: po telefonickom dohovore so zamestnancom

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM