JAB Samospráva

V Spišskej nám pribudnú nové kamery: Pozrite kde a kedy!

Kamerový systém v meste má už svoje roky. Vzhľadom na opakované poruchy začne mesto kamerový systém modernizovať. Okrem stacionárnych pribudnú aj mobilné kamery.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej nám pribudnú nové kamery: Pozrite kde a kedy!
Zdroj: Dnes24.sk

Kamerový monitorovací systém mesta je v prevádzke 24 hodín denne od roku 2003. Vzhľadom na opakované poruchy a technickú zastaralosť si vyžaduje generálnu rekonštrukciu od záznamového servera cez pult obsluhy, ako aj samotných kamier a káblov optického vedenia, ktoré zabezpečujú prenos obrazu.

Mobilné kamery

Ako nám povedal primátor Spišskej Novej Vsi Ján Volný v súčasnosti je v štádiu spracovávania technická dokumentácia aj pre ďalšie rozšírenie kamier na území mesta, keďže je potrebné zabezpečiť prenos obrazového signálu z nových miest osadenia kamier a taktiež zabezpečiť trvalé napájanie elektrickou energiou. „Do konca roka obnovíme infraštruktúru v budove mestskej polície a budúci rok postupne zrealizujeme inštaláciu kamier do nových lokalít,“ potvrdil primátor.

Kamerový systém bude rozmiestnený po celom meste. „Okrem stacionárnych chceme zaviesť aj mobilné kamery, ktoré by sa presúvali tam, kde je to potrebné, napríklad monitorovali väčšie podujatia. Máme prísľub aj na získanie dotácie z ministerstva vnútra,“ prezradil Volný.

Pod dozorom 24 hodín…

A ako funguje kamerový systém a kde všade pribudnú kamery? „Stredisko kamerového systému je v budove Mestskej polície v Spišskej Novej Vsi, kde je inštalované záznamové zariadenie a z neho sa ovládajú všetky kamery,“ informoval nás náčelník mestskej polície Michal Komara. Podľa jeho slov ho obsluhujú 4 zamestnanci počas 24 hodín. „Z toho sú dvaja zdravotne postihnutí v rámci chránenej dielne,“ doplnil náčelník. V meste pribudnú kamery na Vilčurni na budove Reduty, ale aj na zimnej ulici. „Pribudnú aj iné miesta. Avšak koľko a kedy presne, to je otázka po ukončení verejnej súťaže,“ uzavrel Komara.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM