Miroslav Pomajdík Správy

V Spišskej môže sobášiť až jedenásť poslancov: V januári pribudol do “klubu” aj Adnan Akram

Ku doterajším desiatim poslancom, ktorí majú právo sobášiť v našom meste, pribudol ďalší. Na januárovom zasadnutí o tom rozhodlo mestské zastupiteľstvo. Jedenástym poslancom, ktorý môže vykonávať sobáše v Spišskej Novej Vsi sa stal Adnan Akram.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej môže sobášiť až jedenásť poslancov: V januári pribudol do “klubu” aj Adnan Akram
Zdroj: Dnes24.sk

Ďalšími sobášiacími poslancami sú: Ján Volný, Lea Grečková, Miroslav Semeš, Janka Brziaková, Milan Varga, Ondrej Majerník, Ján Mokriš, Jozef Kačenga, Zuzana Páleníková a Tomáš Hamráček. Tento počet je oproti minulosti vyšší. V minulých volebných obdobiach mali v našom meste právo sobášiť najviac 5 až 7 poslancov.

Sobášiaceho si môžete vybrať

Ako nás informovala vedúca právneho oddelenia Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi Lucia Baldovská, za sobášenie je pre poslancov určená aj odmena. „Primátor a viceprimátorka odmeňovaní nie sú, pre ostatných sobášiacich je určená výška odmeny 3,50 eura za hodinu,” doplnila.

Keď sa rozhodnete pre civilnú svadbu, tak si svojho sobášiaceho poslanca môžete aj sami vybrať. „Stáva sa, že snúbenci si prajú, aby ich sobášil primátor, viceprimátorka alebo niektorý známy zo sobášiacich. Takmer vždy sa nám podarilo im vyhovieť. Obrady, ktoré majú veľmi vysokú úroveň, čo hodnotia i účastníci z celého Slovenska i zahraničia, začínajú väčšinou uvítaním detí, prijatím jubilujúcich občanov (v oboch prípadoch môžu byť i individuálne) a končia sobášmi,” uzavrela Lucia Baldovská.

Milá prosba bývalého žiaka

Za vymenovaním poslanca Akrama do tejto funkcie stojí prosba od jeho bývalého žiaka, ktorý si želá, aby ho zosobášil práve on. „Sobášiť budem iba raz a odmenu venujem mladomanželom, ktorí čakajú už aj prírastok. Iných sobášiť nebudem, kedže je to fakt len kvôli požiadavke bývalého žiaka,” povedal nám poslanec Akram.

Ku príprave na svoju prvú svadbu bude pristupovať naozaj svedomito. „Svadba bude v máji. Je to veľká zodpovednosť a samozrejme česť. Mám čas rozmýšľať nad tým, čo bude obsahovať moja svadobná reč a želania pre mladých novomanželov. Budem im želať hlavne veľa trpezlivosti a tolerancie,” uzavrel.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM