Samospráva

V Spišskej cez leto vynovovali viaceré škôlky: Aha, aké rekonštrukcie prebehli

Počas leta v Spišskej vynovovali viaceré škôlky. Najväčšia investícia bola použitá na zateplenie obvodového plášťa na budove MŠ na Komenského ulici. Išlo o sumu vyše 106 767 €.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej cez leto vynovovali viaceré škôlky: Aha, aké rekonštrukcie prebehli
Zdroj: TASR

„Havarijný stav strechy si vyžiadal rekonštrukciu na budove MŠ na Ulici S. Tomášika. Náklady na opravu strechy boli vyčíslené na viac ako 15 656 eur. V MŠ na Ulici P. Jilemnického boli vynovené sociálne zariadenia. Na tento zámer bolo použitých 12 872 eur,“ uviedla pracovníčka pre styk s médiami na Mestskom úrade v Spišskej Novej Vsi Erika Kokavcová.

Z vlastných zdrojov

Bežná údržba a maľovanie prebehli v školských jedálňach. Náklady spojené s financovaním všetkých rekonštrukcií a opráv financovalo mesto Spišská Nová Ves z vlastných zdrojov.

„Rozpočet Správy školských zariadení na rok 2017 je vyčíslený na 3 410 696 eur. Väčšiu časť rozpočtu tvorí prídel z podielových daní, časť tvoria vlastné príjmy,“ informovala Kokavcová. Mesto z prerozdelenia ostatných príjmov dáva na materské školy a zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov veku dieťaťa približne 778 000 eur.

V priebehu augusta bolo ukončené aj vyregulovanie vykurovacieho systému na Základnej škole (ZŠ) na Lipovej ulici. Náklady vo výške 32 000 eur boli poskytnuté zriaďovateľom ško­ly.

Ďalšie plány

„Na ZŠ na Hutníckej ulici sa osadili protipožiarne dvere, do konca roka tu prebehne i výmena podláh v objeme 35 200 eur. Ďalšia výmena podláh a obkladov bude prebiehať v malej telocvični na ZŠ na Ulici Z. Nejedlého v celkovej hodnote 39 000 eur,“ priblížila Kokavcová. Obidvom školám boli finančné prostriedky pridelené v júli zo štátneho rozpočtu. Výmena okien vrátane stavebných úprav otvorov v hodnote 35 000 eur v Centre voľného času na Hutníckej ulici sa bude realizovať v priebehu školského roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM