Kultúra

V Spišskej budú tvorcovia predstavovať svoje diela: Čaká nás 23.ročník amatérskeho filmového festivalu

Amatérski filmári odprezentujú svoje diela na filmovom festivale v Spišskej Novej Vsi. Stane sa tak už 12. marca vo výstavnej miestnosti Spišského osvetového strediska. Kto všetko sa môže zúčastniť?

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej budú tvorcovia predstavovať svoje diela: Čaká nás 23.ročník amatérskeho filmového festivalu
Zdroj: Dnes24.sk

Filmový klub na pôde Spišského osvetového strediska v Spišskej Novej Vsi funguje už niekoľko desaťročí a pestuje starostlivosť o amatérskych filmárov z regiónu.

„Silná generácia takzvaných filmárov železničiarov, teda bývalých i súčasných zamestnancov železníc, má stále čo povedať novo prichádzajúcim mladším nadšencom pre amatérsky film,“ uviedla Monika Tkáčová zo Spišského osvetového strediska.

Malý spišský filmový festival amatérskeho filmu, ktorý nesie názov CINEAMA 2015, sa na Spiši uskutoční už po 23 krát.„Na súťažnú prehliadku sú pozvaní všetci, ktorí aspoň trocha cítia filmovo a majú potrebu pretaviť svoje tvorivé schopnosti a videnie sveta cez filmovú kameru. Keďže prehliadka je amatérska, netreba sa ničoho báť ani sa ničím obmedzovať. Potrebné je však dodržať časový limit, ktorý je 20 minút,“ zdôraznila Tkáčová.

Úspešné filmy majú podľa nej šancu prebojovať sa cez krajské a celoslovenské kolo až na pole medzinárodných súťaží, a to v Ústí nad Orlicí v júni a do medzinárodnej súťaže pre amatérsky film UNICA začiatkom septembra v Sankt Peterburgu v Rusku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM