JAB Rôzne

V Spišskej bolo aj na konci prázdnin veselo: Deti si užili karneval na ľade

Fašiangové obdobie sa rozhodli využiť aj obyvatelia prímestskej časti Ferčekovce. Ich prvá tohtoročná akcia sa uskutočnila na zimnom štadióne v Spišskej.

Zdroj: Dnes24.sk

Športový klub Ferčekovce je známy podujatiami, ktoré počas celého roka pripravuje nielen pre obyvateľov , ale aj návštevníkov tejto mestskej časti. Známy je najmä kotlíkový festival, ktorý sa koná každý rok v lete , ale aj iné športové či spoločenské podujatia.

Ako prvú tohtoročnú akciu pripravili Karneval na ľade, ktorý sa konal v nedeľu na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi. „Tento rok začíname tradične fašiangovým karnevalom. Minulý rok sme mali karneval na snehu, no vzhľadom na počasie sme sneh vymenili za ľad,“ ozrejmila organizátorka podujatia Andrea Gromovská.

Ako ďalej priblížila, karnevalu sa zúčastnilo približne 40 detí, ktoré si okrem masiek doniesli korčule, hokejky, vlastný pohár a dobrú náladu. „Pre deti sme mali pripravené rôzne súťaže. Najskôr nám predstavili, aké majú masky a potom si zasúťažili v slalome či v zdolávaní prekážok. Spojili sme pohyb s tradíciou. A hlavne sme sa odpojili od každodenných povinností a trávili čas s rodinou a priateľmi, čo bolo aj cieľom tohto podujatia,“ doplnila.

Za námahu a kreativitu boli podľa jej slov masky aj ocenené a to podľa vekových kategórii. „Špeciálna kategória je eko maska, keďže ideme aj týmto smerom, aby sme podporili tvorivosť a využili to čo doma máme a nevytvárali zbytočný odpad,“ dodala. Okrem športových aktivít si mohli deti pochutiť aj na tradičných šiškách či teplom čaji.

V našich galériách si môžete pozrieť zábery zo spomínaného karnevalu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Objektívom z nášho mesta: Sledujte, ako to vyzeralo na karnevale na ľade
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM