Marcel Mojžiš Krimi

V Smižanoch došlo k vážnej nehode: Peugeot nabúral do stromu, šoféroval 15-ročný chlapec!

V katastrálnom území obce Smižany sa stala vážna nehoda. Auto značky Peugeot 207 nabúralo do stromu. Náraz bol tak silný, že strom sa zlomil, vozidlo sa následne dostalo do rotácie a kolesami dopadlo na príjazdovú cestu. Podľa polície šoféroval 15-ročný chlapec!

Ilustračný obrázok k článku V Smižanoch došlo k vážnej nehode: Peugeot nabúral do stromu, šoféroval 15-ročný chlapec!
Zdroj: Policajný zbor SR

Vo štvrtok krátko pred 14,00 hodinou poobede v katastrálnom území obce Smižany, došlo k vážnej dopravnej nehode.

„Iba pätnásťročný tínedžer zo Smižian, sa dostal ku kľúčom od osobného auta zn. Peugeot 207. Následne sa aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia, rozhodol sadnúť si za volant a povoziť aj svojich kamarátov. Podľa doterajšieho vyšetrovania k dopravnej nehode došlo na rovnom úseku cesty v smere od obce Iliašovce na obec Smižany, v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojím schopnostiam, vlastnostiam vozidla, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať zo strany vodiča. Vozidlo sa takto dostalo do bočného šmyku a následne cez protismernú časť vozovky mimo cestu, kde narazilo do stromu,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Náraz bol taký silným, že strom sa zlomil a vozidlo sa po náraze dostalo do rotácie a kolesami dopadlo na príjazdovú cestu k prevádzke miestneho kamenárstva.

„Pri dopravnej nehode podľa predbežnej lekárskej správy vodič utrpel ťažký úraz s predpokladanou dobou liečenia 56 dní. Ťažké zranenia utrpel aj jeho vedľa sediaci 15-ročný spolujazdec z Markušoviec, ktorý sa zo zranení bude liečiť viac ako 92 dní. Iba 14-ročný chlapec zo Spišskej Novej Vsi, ktorý sedel vzadu, utrpel podľa predbežnej lekárskej správy ľahké zranenia s dobou liečenia 35 dní,“ povedal Szabó.

Škoda na aute bola odhadnutá na 5 000 eur. Vyšetrovateľ policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

FOTKY z nešťastia v Smižanoch: Auto narazilo do stromu!
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM