Kultúra

V Smižanoch chystajú pekné podujatie: V hlavnej úlohe bude folklór

Už o niekoľko dní ožijú v susedných Smižanoch tradície a dom kultúry sa zaplní detskými folklórnymi súbormi z okresu Spišská a Gelnica.

Ilustračný obrázok k článku V Smižanoch chystajú pekné podujatie: V hlavnej úlohe bude folklór
Zdroj: TASR

Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pripravilo súťažnú prehliadku detských folklórnych súborov pod názvom Na tej luke, na želenej.

Prehliadka sa uskutoční 24. marca 2019 od 10:30 hod. v Kultúrnom dome v Smižanoch.

„Poslaním tejto súťaže je podporovať rozvoj detských folklórnych súborov, popularizovať výchovu ľudovým umením a poukazovať na jej význam v komplexnej výchove, viesť detí k poznávaniu tradičnej ľudovej kultúry,“ ozrejmil odborný pracovník Spišského osvetového strediska Peter Horváth.

Okres Spišská Nová Ves budú reprezentovať 4 detské folklórne súbory, rovnaký počet vystúpi aj za okres Gelnica. „Títo mladí ľudia rozvíjajú svoj talent, podieľajú sa na udržiavaní a reprodukovaní slovenských folklórnych tradícií, a práve cestou súťaže majú možnosť preukázať svoje nadobudnuté tanečné a spevácke zručnosti,“ uzavrel Horváth.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V Smižanoch mala prednedávnom premiéru aj fašiangová zabíjačka. Ako to tam vyzeralo si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Veľká FOTOGALÉRIA: Smižany zažili fašiangovú zabíjačku
36
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM