JAB Rôzne

V Slovenskom raji sa môžete tešiť na poriadny adrenalín: Ľadový maratón už čoskoro

Milovníci lezenia a adrenalínu sa opäť zídu v Slovenskom raji. Už o pár dní odštartuje ďalší ročník zaujímavého maratónu.

Ilustračný obrázok k článku V Slovenskom raji sa môžete tešiť na poriadny adrenalín: Ľadový maratón už čoskoro
Zdroj: Peter Olekšák

Už 13. januára odštartuje v Slovenskom raji 4.ročník Ľadového a drytoolového maratónu. Minulý rok tejto zaujímavej adrenalínovej akcii neprialo počasie, teraz sú však, ako sa zdá, podmienky ideálne. Ako nám prezradil nositeľ myšlienky a hlavný organizátor podujatia Michal Sabovčík, tento rok sa bude súťažiť v štyroch kategóriách.

Milovníci horolezenia si prídu na svoje v kategóriách Ľadoborec, Drytoolmaster, Nočný šprint či Ultra Borec. Posledná disciplína je kombináciou všetkých kategórií.

„Štart aj cieľ bude na Letanovskom mlyne. Pri disciplíne Ľadoborec sa bude liezť aj v roklinách Kyseľ, Sokolia či Kláštorská,“ priblížil organizátor s tým, že dĺžka trate bude 14 kilometrov, výška ľadopádov 360 metrov a prevýšenie na trati 900 metrov.

Podľa jeho slov sa tento rok očakáva okolo sto súťažiacich zo Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska. „Okrem súťažiacich však radi privítame aj divákov a milovníkov Slovenského raja,“ uzavrel Sabovčík.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM