Miroslav Pomajdík Kultúra

V Slovenskom raji budú otvárať novú turistickú sezónu: Na tieto akcie sa oplatí prísť

V sobotu sa oficiálne otvorí aj nová letná turistická sezóna v Slovenskom raji. Obce Smižany a Hrabušice si pre verejnosť pripravili viacero zaujímavých podujatí, ktoré odštartujú tohtoročnú letnú turistickú sezónu.

Ilustračný obrázok k článku V Slovenskom raji budú otvárať novú turistickú sezónu: Na tieto akcie sa oplatí prísť
Zdroj: TASR

Obec Hrabušice v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch si pripravila pre milovníkov prírody o 9:00 hod. v sobotu prechod roklinou Piecky. O 14:00 hod príjemnú atmosféru navodí folklórna skupina zo Spišského Štiavnika Oľšovec a o hodinu po nej vystúpi country kapela Trinásť ciest.

Organizátori si pripravili aj množstvo sprievodných akcií, medzi ktorými nebude chýbať drevorezba, zdobenie vajíčok, jazda na konci a koči, ukážka ultraľahkých lietadiel s možnosťou výhliadkových letov, zoskok parašutistov, či mnoho ďalších. Akcia vyvrcholí zapálením vatry. Vstupné je zdarma.

V Smižanoch budú otvárať sezónu v sobotu o 16:00 hod. v areáli TJ Slovan Smižany. V programe vystúpia žiaci ZŠ na Komenského ulici, ZUŠ D. Štraucha, či DFSk Smižančanka. O 17:30 sa predstavia členovia šermiarskej skupiny JAGO. Pohodový deň zavŕši country kapela TIMID.

Počas celého kultúrneho podujatia sú pripravené zábavné hry pre deti , maľovanie na tvár, nafukovací Spiderman a občerstvenie. Vstupné je 1 euro.

Foto: ilustračné

pozvanky
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM