Správy

V rovine úvah: Spišskonovoveská nemocnica by mohla z plánu obnovy postaviť prístavbu

Spišskonovoveská nemocnica by mohla z plánu obnovy postaviť novú prístavbu.

Ilustračný obrázok k článku V rovine úvah: Spišskonovoveská nemocnica by mohla z plánu obnovy postaviť prístavbu
Zdroj: Svet zdravia

Informáciu o možnej prístavbe potvrdil primátor mesta Pavol Bečarik po štvrtkovom stretnutí so zástupcami prevádzkovateľa nemocnice. Klinický program nového nemocničného pavilónu po vzore projektu novej nemocnice v Michalovciach predpokladá, že bude obsahovať tri nadzemné podlažia s celkovou kapacitou 80 lôžok.

Nové oddelenia

Nemocnica plánuje posilniť svoj ďalší rozvoj najmä v oblastiach traumatologického a muskuloskeletálneho programu či onkológie. „Koncept novej prístavby počíta s novým gynekologicko-pôrodníckym oddelením, novorodeneckou jednotkou intenzívnej starostlivosti a oddelením anestéziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti,“ ozrejmil generálny riaditeľ siete Svet zdravia Radoslav Čuha.

Prístavba novej časti nemocnice sa však nezaobíde bez rekonštrukcie súčasne využívanej budovy. V nej by sa rozšírilo najmä zázemie pre chirurgické a internistické odbory.

Zatiaľ nie je jasné, koľko by táto investícia mohla stáť.

V rovine úvah

Nemocnica je pre naše mesto a región kľúčovým partnerom zabezpečovania zdravotnej starostlivosti občanom a ochrany ich zdravia, čoho dôkazom je boj proti pandémii ochorenia COVID-19. Podporím každé zlepšenie ponuky zdravotnej starostlivosti, lebo tie sú jedným z indikátorov kvality života v meste i na celom Spiši. Zároveň verím, že sa nám spoločne s ostatnými poslancami podarí získať podporu na pôde Košického samosprávneho kraja, ktorý je zriaďovateľom nemocničnej siete v kraji,“ dodal Bečarik.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM