Miroslav Pomajdík Samospráva

V piatok sa v Spišskej otvorí nová turistická sezóna. Pozrite si prehľad chystaných podujatí

Už tento piatok sa otvorí v Spišskej Novej Vsi nová turistická sezóna, ktorú slávnostným odhalením kostolného zvona o 16:00 pred Radnicou zaháji primátor mesta Ján Volný. Odhaľovanie prebehne aj za prítomnosti predsedu Košického VÚC Zdenka Trebuľu. V tento deň na vás čaká bohatý kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku V piatok sa v Spišskej otvorí nová turistická sezóna. Pozrite si prehľad chystaných podujatí
Zdroj: TASR

Piatkový kultúrny program pred Redutou

O 14:00 sa vám pred Redutou na hlavnom pódiu predstavia herci zo spišskonovoveského divadla, ktorí vám zahrajú rozprávku Buratino. Po nich o 15:30 vystúpi divadlo DRaK Prešov s muzikálovým recitálom Maľované na skle. O 16:30 sa budete môcť pokochať ukážkami Sokoliarskej skupiny sv. Bavona.

Folklórny súbor Harichovčan vás bude zabávať od 17-tej hodiny. Malé zvýšenie adrenalínu určite pocítite pri parašutistickom zoskoku reprezentanta SR Petra Slivovského, ktorý je naplánovaný na 18-tu hodinu. Všetko to zakončí koncert country-bluegrassovej kapely ZAHURACI. Pred Redutou budú mať rozložené svoje info-stánky viaceré subjekty, pôsobiace v cestovnom ruchu.

Autosalón, výstavy a prednášky

Kultúrne organizácie v meste si pre vás taktiež pripravili zaujímavé podujatia. V Galérii umelcov Spiša budete môcť obdivovať výstavu, ktorá sa netradične uskutoční pod holým nebom. Galéria upravila aj vstupné ceny za prehliadky, ktoré budú oproti normálnemu stavu polovičné.

Slovenskom technickom múzeu pôsobiacom v Spišskej Novej Vsi otvoria výstavu o zakladateľovi kníhtlačiarskeho umenia Johannesovi Gutenbergovi. Múzeum Spiša slávnostne otvorí o 16:30 výstavu Zvony, zvonice a zvonenie na Spiši v minulosti, ktorá je venovaná slávnej éru spišskonovoveskej zvonolejárskej dielne.

V obchodnom dom Madaras sa v piatok otvoria brány 4. Spišského autosalóna, ktorý bude trvať až do nedele.

Výhodné zľavy

„I počas tohtoročnej turistickej sezóny majú návštevníci možnosť využiť tzv. Trojponuku Spiša. Za cenu 3,20 € môžu navštíviť Spišské divadlo, Múzeum Spiša a ZOO alebo za 3,00 € Múzeum Spiša, Kaštieľ v Markušovciach a ZOO. Okrem toho každý návštevník ZOO bude mať po preukázaní sa vstupenkou automaticky zľavu 10 % na letné kúpalisko. Platí to aj opačne. Podmienkou je predloženie vstupenky jednotlivých zariadení,“ informovala vedúca kancelárie primátora Andrea Jančíková.

Ochutnávka špecialít, či prehliadky dominánt mesta

O 15:00 môžete absolvovať so sprievodcom turistickú vychádzku na trase Sp. Nová Ves – Tisícročná kaplnka Sansousi – Kalvária Smižany. Zraz je pred prezentačným stánkom Správy Národného parku Slovenský raj. Pre tých fyzicky menej zdatných je pripravená prehliadka mesta, ktorú povedie skúsený sprievodca. Zraz je pred Turistickým informačným centrom na Letnej 49.

Od 9– tej do 18:00 bude verejnosti bezplatne sprístupnená dominanta mesta, najvyššia kostolná veža na Slovensku. Prehliadky začínajú vždy o celej hodine. „Deti si budú môcť vyskúšať jazdu na koni a motokárach. Pripravená je remeselná dielňa klientov Domovina, n. o. Novinkou bude ochutnávka poráčskej špeciality „Trasenina“ a sprístupnené priestory Spišského divadla a Koncertnej siene Reduty,“ uzavrela vedúca kancelárie primátora Andrea Jančíková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM