Rôzne

V obrazoch: Na Technickej akadémii v Spišskej slávnostne odovzdali 3D tlačiarne

Na Technickej akadémii v Spišskej Novej Vsi pribudli dve 3D tlačiarne. Vedeniu školy ich slávnostne odovzdala organizácia z partnerského mesta Youngstown.

Ilustračný obrázok k článku V obrazoch: Na Technickej akadémii v Spišskej slávnostne odovzdali 3D tlačiarne
5
Galéria
Zdroj: Mesto SNV

Študentov Technickej akadémie čakajú po návrate do školských lavíc nové prírastky. Vďaka spolupráci s americkým partnerským mestom Youngstown získali študenti Technickej akadémie v Spišskej Novej Vsi dve 3D tlačiarne.

Slávnostné odovzdanie tlačiarní prebehlo vo štvrtok 18. júla dopoludnia na Technickej akadémii za účasti vedenia nášho mesta, riaditeľa Technickej akadémie Ladislava Ruttkaya a zástupcov zo spomínaného partnerského mesta Spišskej Novej Vsi.

Následne od 10:00 hod. prebehlo školenie pedagógov. Tlačiarne INVENT3D sú navrhnuté od základu špeciálne a výhradne pre vzdelávacie účely. Aktuálne programy sú optimalizované tak, aby zahŕňali najnovšiu technológiu tlačiarní. Študenti sa naučia nielen spôsobu fungovania tlačiarne, ale dozvedia sa viac aj o ich fyzikálnych vlastnostiach a inžinierskych aplikáciách.

Tlačiareň poskytuje vysokú úroveň podpory pedagógom s cieľom maximalizovať potenciálne vzdelávacie skúsenosti. Program ponúka virtuálnu technickú podporu a školenia v reálnom čase, s triedami a sedeniami „jeden na jedného“. Vzdelávanie sa týka základného aj pokročilého 3D dizajnu, používania a údržby tlačiarne. Študenti sa naučia zostaviť tlačiareň, navrhnúť projekt pomocou najnovších počítačových programov a ovládať tlačiareň, pri čom budú uplatňovať praktické zručnosti súvisiace s elektromecha­nickými systémami a komponentmi.

„Ako som sa dozvedel, naša partnerská organizácia Youngstown – Spišská Nová Ves Sister Cities Program (YSC) vyzbierala v priebehu posledných šiestich mesiacov od obyvateľov a miestnych podnikateľov 12 500 dolárov s cieľom zabezpečiť tlačiarne a školenia pre našich študentov a ďalej plánuje v tomto programe pokračovať ešte dva roky. Na Spiš chce poslať ešte zložitejšie tlačiarne s dvojitou hlavou, za čo sa chcem v mene našich študentov a pedagógov, ako aj v mene svojom, veľmi poďakovať,“ uviedol primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Známa novoveská škola: Teší sa z nových prírastkov v podobe 3D tlačiarní, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mesto SNV
Zdroj: Mesto SNV
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM