JAB Rôzne

V novoveskej škôlke sa ale diali veci: Vytvorili tam dúhové mlieko a nielen to, FOTO

Pestrofarebný a zaujímavý týždeň zažili deti v jednej zo škôlok v Spišskej Novej Vsi. Malí výskumníci vytvorili dúhové mlieko či žabí slíz. Veď sledujte...

Ilustračný obrázok k článku V novoveskej škôlke sa ale diali veci: Vytvorili tam dúhové mlieko a nielen to, FOTO
11
Galéria
Zdroj: Petra Hybenová

Netradičný zážitok plný farieb a zaujímavých pokusov prežili deti v materskej škole na Gorazdovej ulici v Spišskej Novej Vsi. Ako pre náš portál priblížila pani učiteľka Petra Hybenová, farebný týždeň sa konal u nich v triede už po druhýkrát a cieľom bolo deťom priblížiť farby zážitkovou formou.

Aj žabí slíz

„Každý deň v týždni sme sa venovali inej farbe. Pondelok bol modrý, utorok- červený, streda – žltá, štvrtok -zelený a piatok bol biely,“ ozrejmila s tým, že každý deň bol spojený aj s nejakým zaujímavým pokusom.

A tak si malí škôlkari počas farebného týždňa vyskúšali vytvoriť žabí slíz, nechali zmiznúť farby v mlieku, vyrábali dúhové poháre či dokonca lávovú lampu. „Hoci bol nami vytvorený takzvaný žabí sliz iba z kukuričného škrobu, vody a farieb, deti pri jeho miešaní mali zmiešané pocity. Nie všetci sa odvážili dať do neho ruky. Naopak, tí odvážnejší, ktorí hmotu precízne skúmali išli domov so zelenými rukami, lebo to nešlo dole,“ zasmiala sa učiteľka.

Najväčší úspech

Najväčší úspech u detí podľa jej slov mala lávová lampa. Na jej vyrobenie postačili olej, voda, farba a slamky. „Keď fúknete, vo fľaši sa vytvoria farebné padajúce olejové bubliny. Vždy, keď som fúkla, deti tlieskali.“ Malí výskumníci okrem rôznych pokusov počas týždňa si aj zahrali rozprávku, maľovali a vytvárali rôzne farebné diela.

A prečo sa rozhodli mať v škôlke práve farebný týždeň? „Lebo po karnevale a celom farebnom svete nastáva akési ticho a prázdno. Farebný týždeň tak nenarúša tradície a slovenské zvyky a predsa rozveselí všedné dni,“ ozrejmila jedna z iniciátoriek.

Ako si deti užívali farebný týždeň v škôlke si môžete pozrieť aj v našej galérii.

Zachytené objektívom: Farebný týždeň novoveských škôlkarov
11
Galéria
Zdroj: Petra Hybenová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM