JAB Kultúra

V novom týždni sa v Spišskej a okolí uskutočnia aj rôzne akcie: Výber tých NAJ

Je tu nový týždeň a v jeho úvode si môžete bližšie preštudovať viaceré podujatia, ktoré sú naplánované v Spišskej Novej Vsi a okolí. Tieto sme vybrali za tie naj...

Ilustračný obrázok k článku V novom týždni sa v Spišskej a okolí uskutočnia aj rôzne akcie: Výber tých NAJ
Zdroj: Dnes24.sk

Filmový klub / Striedavá starostlivosť

12. februára 2019 o 19:00, kino Mier

Rozpad manželstva pre násilného otca a boj o opatrovníctvo, uprostred ktorého stojí dvanásťročný syn…

Sneh nad limbou

13. februára 2019 o 19:00, Štúdio Spišského divadla

Spišské divadlo uvedie uprostred týždňa premiéru hry Ivana Bukovčana Sneh nad limbou, ktorú si budete môcť pozrieť v štúdiu Spišského divadla. Dramatický príbeh sa odohráva počas 2. svetovej vojny, keď povstalci ustúpili do hôr a rozpútala sa partizánska vojna.

Life kouč

13. februára 2019 o 19:00, Divadlo Kontra

Chcete objaviť svoj potenciál, naprogramovať sa na úspech a pritom sa dozvedieť, ako prinútiť partnera, aby umyl riad? V divadle Kontra vám to predvedú v stredu večer.

Vernisáž výstav o Vysokých Tatrách

14. februára 2019 o 16:00, Multi centrum

Vernisáž výstav pri príležitosti Medzinárodného dňa turistických sprievodcov spojená s besedou s Otom Rozložníkom, členom Asociácie horských sprievodcov a bývalým pracovníkom na Kežmarskej chate, ktorá vyhorela v roku 1974, spojená s autogramiádou publikácií.

Zrodila sa hviezda

14. februára 2019 o 16:30, kino Mier

Valentínske predstavenie, každý pár platí iba jednu vstupenku. Vo filme Zrodila sa Hviezda sa v hlavných úlohách predstaví štvornásobný držiteľ nominácie na Oscara Bradley Cooper a spevácka pophviezda Lady Gaga. Kým pre Bradleyho Coopera ide o režisérsky debut, pre Lady Gaga o jej prvú hlavnú rolu vo filme.

Pieseň pohanky

14. februára 2019 o 18:00, čajovňa Alchýmka

Koncert speváčky a gitaristky z kapely Romanika, Ildikó Kali si budete môcť vypočuť vo štvrtok podvečer. Speváčka vystúpi so zhudobnenými básňami a prearanžovanými ľudovými piesňami.

Dámsky krajčír

15. februára o 19:00, Spišské divadlo

Príbeh o klamárovi, doktorovi Moulineauxovi, ktorý s neobyčajným dôvtipom úspešne skrýva svoj pokus o neveru pred dôverčivou manželkou a podozrievavou svokrou až do chvíle, kedy si prenajme byt – bývalú krajčírsku dielňu. Okolnosti ho však prinútia predstierať, že je dámskym krajčírom.

Smižianska zabíjačka

16. februára od 9:00, pred Kultúrnym domom v Smižanoch

Zabíjačkové špeciality, ukážky spracovania mäsových výrobkov , ale aj sprievodný program v podaní folklórnej skupiny si môžete užiť v sobotu pred kultúrnym domom u našich najbližších susedov. Na premiérovom podujatí nebudú chýbať ani typické fašiangové dobroty a akcia vyvrcholí starostovskou veselicou , ktorá sa bude konať večer.

Pod bielym závojom – valentínska prehliadka

16. februára 2019 o 14:00, Kaštieľ v Markušovciach

Múzeum Spiša pripravilo špeciálny komentovaný valentínsky vstup na prehliadku inštalácie s názvom Pod bielym závojom – Fotografia včera a dnes, ktorej súčasťou je výstava súčasných svadobných šiat, doplnená zaujímavými exponátmi a fotografiami nielen súčasnými, ale i tými od našich starých, či prastarých rodičov.

Metropolitný ples

16. februára o 19:00, hotel Metropol

Po štvrtýkrát sa bude zabávať a pomáhať aj v spišskonovoveskom hoteli Metropol. Finančný výťažok z plesu poputuje na pomoc detičkám z detského domova, Domu sv. Jozefa v Spišskej Novej Vsi. Tešiť sa môžete na chutnú gastronómiu a bohatý kultúrny program, o ktorý sa postarajú tanečníci a tanečníčky zo Solus dance academy a svetoznámy virtuózny huslista Filip Jančík. Do tanca bude hrať osemčlenný hudobný ansámbel Dominika Titková & Friends z Nitry a DJ Vili.

Valentínske popoludnie

17. februára 2019 o 15:00, Dom kultúry Mier

Nedeľné stretnutie s Anderom z Košíc, Petrom Stašákom a ľudovou hudbou Romana Barabasa. Program plný humoru, jadranských a ľudových piesní.

Verejné korčuľovanie

17. februára 2019 o 17:30, Zimný štadión

Počas víkendu môžete zrelaxovať aj aktívne a stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený v nedeľu podvečer.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Videli ste už nového maskota novoveských hokejistov? Pozrieť si ho môžete v priloženej galérii.

Maskot novoveských hokejistov sa volá Spiško: Toto je on
5
Galéria
Zdroj: HK SNV

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM