JAB Rôzne

V meste určite upúta oči okoloidúcich: Takýto pochod sa chystá v Spišskej!

Mladí ľudia sa v našom meste spoja pre dobrú vec. V Spišskej Novej Vsi je v pláne pochod mestom, ktorý určite upúta oči okoloidúcich. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku V meste určite upúta oči okoloidúcich: Takýto pochod sa chystá v Spišskej!
Zdroj: Dnes24.sk

Prvý decembrový deň je už od roku 1988 na celom svete venovaný boju proti AIDS. Jeho cieľom je upozorňovať ľudí na problém AIDS, zlepšiť ich vedomosti o tejto chorobe, jej šírení a najmä prevencii. Symbolom svetového dňa proti AIDS je červená stužka a v mnohý miestach na svete sa organizuje sviečkový pochod.

Pochod mestom

Sviečkový pochod bude prebiehať 1.decembra aj v Spišskej Novej Vsi. 15. ročník Sviečkového pochodu organizuje OZ Mladí ľudia a život v spolupráci s Klubom mladých.

„Tichou prechádzkou námestím si uctíme zomrelých a zároveň vyjadríme podporu ľuďom, ktorí sú nakazení vírusom HIV a potrebujú silu bojovať,“ povedal pre náš portál predseda OZ Mladí ľudia a život Matej Farkalín.

Začiatok pochodu je podľa jeho slov naplánovaný na 17:00 hod. pred Domom kultúry na Štefánikovom námestí, kde sa v príhovoroch organizátorov môžete dozvedieť základné informácie o kampani. „Vzápätí sa spoločne prejdeme mestom. Symbolom pochodu sú sviečky a stužky, ktoré sú pre širokú verejnosť zabezpečené,“ doplnil s tým, že po pochode bude pre verejnosť pripravené teplé občerstvenie a verejná beseda o HIV/AIDS v Klube mladých.

Benefičný koncert

Pri tejto príležitosti občianske združenie organizuje v sobotu 3. decembra v Dome kultúry v Smižanoch Benefičný koncert kapiel Sám sebou a Chiki Liki Tu-a so začiatkom o 19:30 hod.

„My v združení veríme, že prevencia sa dá robiť aj zážitkovo a preto chceme na problematiku HIV/AIDS upozorniť aj takto. Koncert nesie aj myšlienku zábavy bez alkoholu, nakoľko sa tam nebude žiaden predávať a chceme dokázať, že nie len mladým ľuďom k zábave nechýba,“ dodal.

Kúpou lístka všetci účastníci podporia Krízové centrum Alžbetka v Spišskej Novej Vsi, kam poputuje výťažok z koncertu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM