Webnoviny - Rôzne

V Levočskej nemocnici budeme za parkovanie cálovať

Za státie dlhšie ako 20 minút sa po novom v nemocnici v Levoči bude platiť. Nemocnica s poliklinikou Levoča ukončila rekonštrukciu parkovacieho systému v areáli nemocnice. Nový režim pohybu vozidiel a státia umožní pacientom, rodinným príslušníkom

„**Našim cieľom nie je v žiadnom prípade zarábať na parkovaní. Museli sme ale odľahčiť areál nemocnice od množstva stojacich vozidiel, ktoré niekedy blokovali komunikácie a komplikovali pohyb sanitiek,“ **uviedol riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

Chcú zabrániť trvalému parkovaniu nepacientom[/si­ze][/color]

Nový systém parkovania by mal tiež zabrániť tomu, aby sa nemocničný areál stal miestom pre trvalé parkovanie motoristov. Okrem úpravy režimu pohybu a státia vozidiel, pribudlo v areáli nemocnice aj niekoľko nových parkovacích miest.

Každá začatá hodina bude stáť motoristov 50 centov, maximálne však dve eurá za deň parkovania. Vjazd do areálu bude možný len cez hlavnú bránu, kde si vodič vyzdvihne parkovací lístok. Komunikácie v areáli majú nové dopravné značenie, pribudli aj závory.

Darcovia krvi a zdravotne postihnutí platiť nebudú[/size][/co­lor]

Od poplatkov budú oslobodené vozidlá zdravotnej záchrannej služby, dopravnej a zdravotnej služby, polície, hasičov a havarijné služby vodární, plynárov či energetikov. „Platiť nebudú ani zdravotne postihnutí pacienti s preukazom ZŤP. Nestačí však len označenie vozidla, ale v aute je nutná prítomnosť osoby, držiteľa preukazu. Poplatok nebude nemocnica vyberať ani od darcov krvi,“ informoval Miroslav

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM