Marie Melníková Rôzne

V Levoči riešili pred voľbami podozrenie z korupcie

V Levoči, nad Tehelňou bolo včera podvečer poriadne horúco. Polícia zobrala na výsluch dobrovoľníkov jedného z kandidátov na primátora, Milana Majerského. Riešili podozrenie z predvolebného uplácania.

LEVOČA. O rozruch a poriadnu melu sa postarali dobrovoľníci jedného z kandidátov na primátora, Milana Majerského. V časti, kde žijú najmä cigáni mali jeho dobrovoľníci rozdávať sladkosti, letáky a volebné noviny.

„Áno, je to pravda. Deťom rozdávali dve krabice dobošiek. Okrem toho nám dávali aj novinky,“ potvrdil nám túto informáciu človek z tejto časti mesta, Milan Mižigár. „Nie sme odkázaní na ich keksy za 20 centov,“ vykrikovala žena obďaleč. „Čo je to už za uplácanie, keď deťom dajú sušienky. Keby nám dávali peniaze, aby sme šli voliť, to by bol úplatok,“ kričala Mária Holubová.

Dobrovoľníci kandidáta Majerského prišli nad Tehelňu na sivo modrej Škode Octávia, s bratislavskou poznávacou značkou. Niekto na nich zavolala políciu. Skončili preto v rukách polície. Muži zákona ich vzali na výsluch. Prípadom sa už zaoberá Úrad boja proti korupcii. „Po príchode na miesto zistil, že kolegovia z obvodného oddelenia obmedzili na osobnej slobode štyri osoby podozrivé z páchania trestného činu volebnej korupcie. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre podozrenie z trestného činu volebnej korupcie. Konkrétnej osobe doposiaľ obvinenie vznesené nebolo. Po vykonaní procesných úkonov boli zadržané osoby prepustené. Vyšetrovanie pokračuje,“ informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Na incident sme sa opýtali aj samotného kandidáta na primátora. „Je pravda, že tam moji dobrovoľníci roznášali letáky a volebné noviny. Podľa mojich informácií boli zadržaní preto, že deťom roznášali sladkosti. Pokiaľ viem, rozdávať sladkosti nie je volebná korupcia, takže k tomu nemám viac čo dodať,“ reagoval Majerský.

Ľudia z Tehelnej ulice už majú skúsenosť s rozdávaním darčekov pred voľbami z minulosti. „Niekedy dávno nám tu dávali cigarety, cukor, múku,“ zaspomínal muž z Tehelnej ulice. Levočania si totiž v sobotu budú voliť svojho primátora v tomto volebnom období už po tretí raz. Dvakrát zrušil výsledky volieb Ústavný súd Slovenskej republiky. Najskôr s výsledkom volieb nebol spokojný Milan Majerský, druhý krát sa proti výsledku odvolala jeho súper, Miroslav Vilkovský.

V sobotu budú súperiť o kreslo primátora Levoče Milan Majerský (KDH, SDKÚ-DS a OKS), Miroslav Vilkovský (Smer-SD, ĽS- HZDS, SNS a Most- Híd, Robíme to pre deti SF, Právo a spravodlivosť) a Boris Gerbery (nez.)

Text a foto: MARIE MELNÍKOVÁ

V Levoči riešili pred voľbami podozrenie z korupcie
1
Galéria
LEVOCA VOLBY
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM