Miroslav Pomajdík Krimi

Ďalšie prepady v našom regióne. Tentokrát útočili mladiství!

Dve lúpežné prepadnutia boli tento víkend nahlásené spišskonovoveským policajtom. Jedno sa odohralo v obci Nálepkovo na ulici Pod Halmou a druhé v Krompachoch na ulici Štúrovej a J. Jesenského. V obidvoch prípadoch mali útočiť mladiství.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie prepady v našom regióne. Tentokrát útočili mladiství!
Zdroj: TASR

Na muža zaútočil päsťou

V obci Nálepkovo mal okradnúť a fyzicky napadnúť 49-ročného muža iba 15-ročný mladík z Nálepkova. „Po predošlom rozhovore s poškodeným 49-ročným miestnym mužom, tohto päsťou udrel do tváre. Po údere mu z vrecka košele odcudzil finančnú hotovosť vo výške najmenej 9,20– eur a následne ušiel. Poškodenému nespôsobil zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie alebo PN,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru Alexander Szabó. Ukradnuté peniaze mal minúť v miestnom bare na nákup cigariet a alkoholu. Polícia už 15-ročného mladíka vypátrala a obvinila ho zo zločinu lúpeže.

Muža napadli a odcudzili veci za viac ako 450 eur

Ďalší prípad prepadnutia sa odohral v Krompachoch. V popoludňajších hodinách v sobotu (18.5.2013) mali dvaja mladíci z Krompách zaútočiť na 48-ročného muža z okresu Prešov. Objektom krádeže bol ruksak poškodeného. Mladíci vo veku 15 a 17 rokov mali muža zvaliť na zem a snažiť sa mu ukradnúť vak, muž ho však nechcel vydať a tak mal nasledovať útok jedného z útočníkov, ktorý ho udrel zozadu do tváre.

„Po páde poškodenému stiahli z pliec ruksak a ušli. Krádežou ruksaku v ktorom mal prstene zo žltého kovu, mobilný telefón, okuliare, potraviny a fľašu alkoholu, mu spôsobili škodu za viac ako 450,– eur a zranenie podľa predbežnej lekárskej správy s dobou liečenia 3 až 4 dni,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru Alexander Szabó. Polícii sa už podarilo útočníkov vypátrať a obvinení sú zo zločinu lúpeže, za čo im pri dokázaní skutku hrozí odňatie slobody na 3 až 8 rokov. Stíhaní sú obidvaja na slobode.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM