Jakub Forgács Rôzne

V Košickom kraji prebiehajú voľby pokojne: Komisie hlásia nízku účasť voličov

Bezproblémový a pokojný priebeh volieb hlásia obvodné volebné komisie v Košickom kraji. Podľa odhadov sa v okrskoch očakáva nízka účasť voličov.

Ilustračný obrázok k článku V Košickom kraji prebiehajú voľby pokojne: Komisie hlásia nízku účasť voličov
Zdroj: Dnes24.sk

Nevyskytol sa žiadny problém, zatiaľ nemáme podnety či sťažnosti, priebeh je absolútne pokojný a bezproblémový,“ uviedol o 17:00 predseda Obvodnej volebnej komisie (ObVK) Peter Vaľko.

Podobná situácia je aj vo volebnom obvode Košice okolie. „Zatiaľ sme nič rušivé nezaznamenali, teraz sú v teréne členovia obvodnej volebnej komisie, šli sa pozrieť do okrskov. Zdá sa, že bude veľmi nízka volebná účasť,“ povedala zapisovateľka tejto ObVK Marta Maková. Podnety komisia nemusela riešiť.

„Priebeh volieb je zatiaľ v norme, nenastali žiadne situácie, ktoré by musela Obvodná volebná komisia zvláštne riešiť,“ informoval predseda ObVK v Michalovciach Vladimír Juričko. Michalovský volebný obvod zaberá mestá Michalovce, Sobrance a 123 obcí regiónu. Rozdelený je na 182 volebných okrskov.

Pokojne prebiehajú voľby aj v okrese Trebišov. „Máme 128 okrskov, všetky volebné miestnosti sa otvorili načas o 7.00 h, nikto nehlási nejaké problémy,“ potvrdila zapisovateľka tamojšej ObVK Iveta Porhinčáková. Voľby bez narušení, sťažností a podnetov hlási aj ObVK v Rožňave. „Členovia obvodnej volebnej komisie sú v teréne, ani oni nič nezaznamenali nič, čo by narúšalo priebeh volieb,“ uviedol podpredseda komisie Jozef Pisarčík.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM