JAB Kultúra

Užite si víkend naplno: Aj takéto podujatia sa budú konať v našom meste a okolí

Víkend už začal a to je vhodný čas na oddych. Pomôcť vám k tomu môžu i podujatia, ktoré radíme v Spišskej a okolí zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Užite si víkend naplno: Aj takéto podujatia sa budú konať v našom meste a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Medzinárodné majstrovstvá Slovenska

4. augusta 2018 od 11:00, cestná komunikácia na Lipovej ulici

V sobotu odštartujú v Spišskej Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v slalome na kolieskových korčuliach (Inline Alpin). Účasť na uvedených majstrovstvách prisľúbili pretekári so svojimi sprievodnými tímami z Českej republiky, Poľska, Srbska, Ukrajiny, Lotyšska a všetci aktívni pretekári zo Slovenska. Účasť prisľúbila aj jedna z najlepších svetových pretekárok Gabriela Kudělásková z Českej republiky, ktorá skončila na 3. mieste vo svetovom pohári za rok 2017.

Súhradnice

4. augusta 2018 od 13:00, Spišský hrad

Zaujímavé podujatie si môžete vychutnať v sobotu na Spišskom hrade. Festival začne dobovým sprievodom zo Spišského Podhradia a popoludní si v priestoroch Spišského hradu prídu na svoje všetky vekové kategórie. Nebudú chýbať profesionálne šermiarske súboje, rytierske turnaje na koňoch, živé sochy či ochutnávky dobovej kuchyne. Celé podujatie, ktoré bude moderovať Thomas Puskailer, vyvrcholí akrobatickou a nočnou ohňovou šou.

Štafetový beh Spišiakov

4. augusta 2018 o 17:15, Novoveská Huta

Všetci milovníci športu, hlavne behu sa môžu zmerať svoje sily v sobotu v Novoveskej hute, kde sa chystá desiaty ročník štafetového behu. Na štart sa môžu postaviť zmiešané 5-členné družstvá mužov a žien bez vekového obmedzenia z okresov Spišská Nová Ves, Poprad, Kežmarok, Levoča a Gelnica. Bežia sa okruhy na asfalte v dĺžke: 2,2 km – 2,2 km – 2,2 km – 2,2 km – 1 km a v dvoch kategóriách. Prvé tri družstvá v každej kategórii budú odmenené.

Čiara

4. augusta 2018 o 21:00, pred Redutou

Posledný film prinesie Letný Bažant Kinematograf v sobotu. Adam Krajňák je otcom rodiny i hlavou kriminálnej skupiny, ktorá pašuje cigarety cez slovensko-ukrajinskú hranicu. V kruhu svojich najbližších zohráva nenahraditeľnú rolu starostlivého dôverníka, ale aj zásadového a nekompromisného vodcu, ktorému ani v rozhodujúcich okamihoch nechýba temperament. Pokojné spolužitie dvoch prelínajúcich sa svetov sa však začne otriasať, keď novovybudovaná hranica Schengenského priestoru spôsobí nárast nervozity z nejasnej budúcnosti.

Kultúrne leto

5. augusta 2018 o 16:00, pódium pred Redutou

V rámci Kultúrneho leta si v nedeľu popoludní môžu najmenší pozrieť rozprávku v podaní divadla na predmestí zo Spišskej Novej Vsi – Zabudnutý čert. Po vystúpení pre deti nedeľné popoludnie priamo na námestí spestrí spevácka skupina Šarkanice a ľudová hudba Sendrejovci.

Le Nuove Musiche

5. augusta 2018 o 16:30, Kostol Nepoškvrneného počatia Panny Márie (malý kostol)

Koncert barokovej hudby Poklady raného baroka si môžete vychutnať v malom kostole v nedeľu popoludní. Účinkujú Hilda Gulyás – soprán, Helga Varga Bach – soprán, Adam Szendrei – barokové husle, Mateusz Kowalski – viola da gamba, Margit Schultheiss – baroková harfa, Pierre Pitzl – baroková gitara a Jakub Mitrík – chitarrone.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM